7 oktober 2014 In de media

Beloften Vitesse hebben nog één punt nodig

Jong Vitesse heeft dit beloftenseizoen nog geen wedstrijd verloren. Het team van de trainers Lammers en Sturing (foto) staat op de drempel om zich te plaatsen voor een nieuwe competitie om te strijden voor de landstitel.
 De Arnhemmers spe­len nog drie wedstrijden in poule 1, waarvan de nummers een en twee zich plaatsen voor de kampioenspoule. Jong Vitesse heeft 19 punten uit zeven duels.

„We hebben nog een puntje nodig, staan negen punten voor op de nummer drie. Dat moet wel goedkomen, lijkt mij”, aldus John Lammers in de Gelderlander.

In totaal doen 22 ploegen mee aan de beloftencompetitie van dit seizoen. Deze teams zijn door de voetbalbond onderverdeeld in vier poules (2 x 6 teams en 2 x 5 teams), waarin men een hele competitie (uit en thuis) tegen elkaar speelt.

Aan het einde van deze poulefase vindt er een herindeling plaats, waarna de teams van medio december tot en met mei in drie Divisies de competitie afmaken. De nummers 1 en 2 spelen vanaf dan in de (hoogste) Divisie A van 8 teams om het kampioenschap, de nummers 3 en beste nummers 4 komen in Divisie B terecht (7 teams) en de overige teams spelen tegen elkaar in Divisie C (7 teams).
 

De stand in poule 1:
 
1.Jong Vitesse 7 – 19
2.Jong AZ 7 – 17
3.Jong Heracles 7 – 10
4.Jong FC Utrecht 7 – 10
5.Jong Go Ahead Eagles 7 – 7
6.Jong Fortuna Sittard 7 – 3
 
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: