9 maart 2010 In de media

Beloften in extremis naar gelijkspel

De negentig minuten waren lang en breed verstreken en Jong ADO waande zich in eigen huis al winnaar. In de 94e minuut was het echter Davy Pröpper die Jong Vitesse/AGOVV alsnog naast de Hagenezen zette. In het ADO Den Haag Stadion werd het uiteindelijk 2-2.
De thuisploeg kwam, in vergelijking met het eerste elftal afgelopen zaterdag, na achttien minuten op voorsprong door een treffer van Santy Hulst. Nog voor rust zette Roy de Ruiter de ploegen weer op gelijke hoogte. De aanvaller strafte een foutje van doelman Ditewig genadeloos af. In de eerste helft, die zich kenmerket door veel overtredingen en strijd op het middenveld, hadden de Arnhemmers een licht overwicht. Na rust duurde het lang voordat één van beide ploegen gevaarlijk werd. Het eerste moment was wel meteen een doelpunt. Lex Immers knalde ADO halverwege de tweede helft op voorsprong. Jong Vitesse/AGOVV probeerde in het vervolg met veelal lange ballen de gelijkmaker te forceren. Diep in blessuretijd profiteerde Davy Pröpper van een defensieve fout en tikte alsnog de 2-2 binnen.

Jong ADO Den Haag – Jong Vitesse/AGOVV 2-2 (1-1)
’18 Hulst 1-0; ’37 De Ruiter 1-1; ’66 Immers 2-1; ’94 Pröpper 2-2

Gele kaarten: Immers, Beugelsdijk (ADO); Tekay (Vitesse)
Scheidsrechter: Rutger Bekebrede