14 december 2010 In de media

Beloften sluiten 2010 af met winst

Jong Vitesse/AGOVV ging maandgavond op bezoek bij Jong Feyenoord/Excelsior. Het duel op stadion Woudesteijn van Excelsior werd een prooi voor de ploeg van Gerry Hamstra: 4-2.
De Arnhemmers kwamen binnen het kwartier op 1-0 door een treffer van Roy de Ruiter. Na twintig minuten verdubbelde Nacer Barazite de voorsprong. Halverwege de tweede helft was het duel gespeeld toen Ted Heijckmann de 3-0 op het bord zette. De Ruiter maakte een kwartier voor het einde zijn tweede en de vierde voor de Beloften. Tussen zijn treffer wist Jong Feyenoord/Excelsiot nog wat terugdoen waardoor de eindstand 2-4 werd.

De Beloften sluiten het jaar 2010 dus af met een prima zege in Rotterdam. Door de drie punten staat Jong Vitesse/AGOVV in het zogeheten ‘linkerrijtje’ van de Beloftencompetitie.

Gerry Hamstra: "Het was vanavond vooral in de eerste helft een prima wedstrijd van onze kant. We creërden zes, zeven goede kansen en maken er twee. Daarnaast gaven we niks weg in de eerste helft. Na rust zette Feyenoord/Excelsior wat meer aan, maar wij maken op het juiste moment de 3-0. Zij scoren dan nog wel twee keer, maar we speelden het duel professioneel uit. Vier keer scoren in een uitwedstrijd is sowieso uitstekend."

Nu de eerste helft van de competitie er op zit, vroegen we de trainer naar een korte terugblik. "Ik kan daar best tevreden over zijn. Met name ons veldpspel was regelmatig goed verzorgd, net als de intenties waarmee we de wedstrijden in gingen. We hebben onszelf echter niet vaak genoeg beloond door wedstrijden ook te winnen. Het willen winnen is er, maar het leren winnen is de volgende stap in de ontwikkeling van deze groep."

Jong Feyenoord/Excelsior-Jong Vitesse/AGOVV 2-4 (0-2)
12′. R. de Ruiter (40) 0-1, 20′. N. Barazite (90) 0-2, 65′. T.V. Heijckmann (37) 0-3, 69′. E.O.W. Manu (11) 1-3, 75′. R. de Ruiter (40) 1-4, 81′. O. Rashid (12) 2-4

Jong Vitesse/AGOVV
Van der Sman, Drost, Felixdaal, Besselink, Damasco (’46 Berends), Özturk (’83 Vreekamp), Gashi, Heijckmann, De Ruiter, Vakalopoulos, Barazite

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: