13 augustus 2012 In de media

Beloften verliezen openingsduel van Jong FC Twente: 1-4

Jong Vitesse/AGOVV heeft het openingsduel van de nieuwe competitie met 1-4 verloren van FC Twente. De beloften keken na een half uur spelen al tegen een 0-2 achterstand aan.
Vlak voor rust scoorde Darri de aansluitingstreffer. De gelijkmaker van Vitesse bleef na rust uit. Wel was het FC Twente dat door twee late doelpunten met 1-4 won.

De ploeg van Gerry Hamstra had het de eerste helft moeilijk tegen Jong FC Twente. De kampioen van vorig seizoen was feller en creëerde meer kansen dan de Arnhemmers. Jong FC Twente trainer Patrick Kluivert zat vanavond niet op de bank in Gendt. De oud-aanvaller verblijft momenteel in Noordwijk bij het Nederlands elftal waar hij onder Van Gaal assistent-trainer is. Kluivert werd deze wedstrijd vervangen door oud-Vitessenaar Alfred Schreuder.

De van Inter Milan gehaalde Luc Castaignos zette Jong FC Twente al na tien minuten spelen op een 0-1 voorsprong. De aanvaller liep eenvoudig langs Vitessenaar Mathew Morais en schoot de bal langs Room het doel in. Na een half uur voetballen kregen de bezoekers uit Enschede een vrije trap. Anderson beging rond de eigen zestien meter een overtreding. Gutiérez meldde zich en mikte de bal precies door de muur heen. Room was kansloos op de lage schuiver: 0-2.

FC Twente verzuimde vervolgens verder uit te lopen. Castaignos miste twee opgelegde kansen. Vlak voor rust kregen de Beloften van Vitesse een strafschop nadat Tighadouini werd gevloerd. Darri benutte het buitenkansje waardoor Vitesse weer terug in de wedstrijd kwam: 1-2.

Vitesse/AGOVV begon goed aan de tweede helft. De thuisploeg kreeg via Hadzic en Vink twee kansen om op gelijke hoogte te komen. Beide aanvallers kregen de bal er alleen niet in. Uiteindelijk pakte FC Twente het initiatief gedurende de tweede helft weer terug. Room bracht een paar keer goed redding, maar kon in de slotfase een hogere uitslag niet voorkomen. De invallers Born en Mannes maakte vlak voor tijd respectievelijk de 1-3 en 1-4.

Gerry Hamstra was duidelijk na afloop van het duel. “Uiteindelijk is het vanavond vlak voor tijd 1-4 geworden. Dat is de juiste afspiegeling van deze wedstrijd.”

Jong Vitesse/AGOVV vs Jong FC Twente 1-4 (1-2)
‘10 Castaignos 0-1, ’32 Gutiérez 0-2, ’41 Darri (pen.) 1-2, ’88 Born 1-3, ’90 Mannes 1-4

Opstelling Jong Vitesse/AGOVV
Room, Van Roon (’67 Beissel), Anderson, Morais (’78 Talsma), Metalsi, Vink, Lieftink, Vreekamp, Tighadouini (’46 Hamdaoui), Darri, Hadzic

Opstelling Jong FC Twente
Bednarek, Bouma, Röseler, Bengtsson, Breukers, Landzaat, Gyasi, Pelupessy, Castaignos, Gutiérez, Hölscher

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: