30 augustus 2010 In de media

Beloften verspelen in slotfase zege

Jong Vitesse/AGOVV heeft maandagavond 30 augustus op Sportpark Schuytgraaf tegen Jong Feyenoord/Excelsior met 1-1 gelijkgespeeld. Invaller Kodalak zette de Arnhemmers op voorsprong, maar een rake vrije trap in de extra tijd betekende een puntendeling.

De ploeg van trainer Gerry Hamstra kwam voor rust moeizaam op gang. Na mogelijkheden voor Julian Jenner, de aanvaller speelde de eerste wedstrijd weer na zijn blessure en hield het 65 minuten vol, en Snijders was het Feyenoorder Castaignos die de eerste goede kans van de wedstrijd kreeg. Zijn schot werd nog geblokt door een verdediger. Opvallend voor rust was het optreden van rechterverdediger Raynick Damasco die het uitstekend deed tegen Sekou Cissé en de aanvaller volledig lam legde.

Kort voor rust kreeg Jong Vitesse/AGOVV twee uitstekende kansen op de 1-0. In de 39e minuut stuitte Genaro Snijders, na een prima actie van Roy de Ruiter, op doelman Darley. Enkele minuten later kopte Gino Felixdaal uit een corner snoeihard op de lat, onder toezicht oog van de technische staf van zowel Vitesse (Bos, Van Arum) als Feyenoord (Been, Vlemmings, Lodewijks).

Na rust begonnen beide ploegen erg onrustig en werden er veel onnodige fouten gemaakt. De Rotterdammers herstelden zich het beste en kregen ook de betere kansen. Adil Auassar maakte alleen voor doelman ter Mate de verkeerde keuze, verdediger Kaj Ramsteyn kopte op de lat en invaller Shabir Isoufi zag zijn schot ook op de lat uiteenspatten.

Feyenoord leek op weg naar een verdiende voorsprong, maar Vitesse/AGOVV vocht zich terug in de wedstrijd en zag invaller Cagri Kodalak een afvallende bal hard in de verre hoek knallen: 1-0. Qendrim Gashi had even later de bevrijdende tweede treffer op zijn schot, maar zijn inzet was te zacht. In de exta tijd kreeg Feyenoord nog een vrije trap. Ricky van Haaren ging achter de bal staan en schoot deze van ruim twintig meter dwars door het midden, doelman Patrick ter Mate verrast mistastend. De bal sloeg hard tegen de touwen en zo eindigde het duel in Schuytgraaf in 1-1.

Jong Vitesse/AGOVV - Jong Feyenoord 1-1 (0-0)
'81 Kodalak 1-0; '90+3 Van Haaren 1-1

Geel: 25'. G.R. Snijders, 89'. T. Eekman, 90+2' R.G. Damasco