28 november 2012 In de media

Beloning Vitesse voor Bony

Vitesse gaat topscorer Wilfried Bony een vorstelijk aanbod doen om af te zien van een vertrek in de winterstop en daarmee de kansen op een Champions Leagueticket te vergroten.
De aanvaller uit Ivoorkust, die afgelopen zondag tegen PSV zijn vijftiende doelpunt maakte, heeft wekenlang verkondigd dat hij vooral om financiële redenen naar het buitenland wil vertrekken. De international voelt zelf echter ook dat hij in Nederland aan het beste seizoen in zijn carrière bezig is.

Clubeigenaar Merab Jordania en algemeen directeur Erwin Kasakowski willen het voor Bony nu zo aantrekkelijk maken, dat er geen reden is om in januari al weg te gaan in Arnhem.

De club wil hem bovendien bewegen om niet naar de Afrika Cup af te reizen. „We hebben concrete plannen om Bony bij dit elftal aan boord te houden”, zegt Kasakowski. „We zijn achter de schermen al de besprekingen met zijn zaakwaarnemer begonnen. We doen er ongelooflijk veel aan om het team zo sterk mogelijk te maken voor de tweede helft van de competitie en daar hoort Bony bij.”

Voor de fans van de Arnhemse club zou het aanblijven van de beste speler in de Nederlandse competitie de grootste stunt zijn van Jordania. Bony is een publiekstrekker en met het bij vlagen spectaculaire spel van Vitesse hoopt de schatrijke Georgiër de laatste paar duizend plaatsen in het GelreDome straks bezet te hebben.

De leiding van Vitesse is niet op basis van het resultaat in de topper tegen PSV, dat als grote kampioenskandidaat door de ploeg van coach Fred Rutten voor eigen publiek werd verslagen, in actie gekomen. „We hebben dit intern al weken geleden besproken en zijn er toen mee aan de slag gegaan”, legt Kasakowski uit. „Bony is belangrijk voor dit elftal. Dat ziet iedereen. Het belangrijkste is dat hij zich ook thuis voelt in deze ploeg en dat er een uitstekende samenwerking is tussen hem en de andere spelers en tussen Bony en de coaches. We willen hem absoluut houden.”

Telegraaf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: