30 november 2010 In de media

Ben Haverkort fluit FC Groningen – Vitesse

Ben Haverkort (49) is door de KNVB aangewezen om op 3 december het competitieduel FC Gromingen – Vitesse te leiden. De Amsterdamse arbiter wordt in het Euroborg Stadion geassisteerd door dhr. P. gerritsen en dhr. B. van Dongen. Vierde official is dhr. K. Bakkelo.

De wedstrijd in Groningen begint om 20.45 uur. Ruim 400 Vitesse-supporters reizen hun club achterna.

Ben Haverkort begon als amateurvoetballer bij Ajax, de club waar hij later ook een profcontract kreeg. Vervolgens speelde hij achtereenvolgens voor Telstar, Cambuur Leeuwarden en BVO Emmen. Bij deze laatste club beëindigde Haverkort op 1 juli 1995 zijn voetbalcarrière.

Na zijn actieve carrière in het betaald voetbal, volgde Haverkort een cursus voor ex-profvoetballers om scheidsrechter te worden. Op 13 maart 1999 debuteerde Haverkort als scheidsrechter in het betaald voetbal door het duel tussen Excelsior en RBC Roosendaal te fluiten.

Haverkort kwam op 1 januari 2002 op de internationale lijst van de FIFA terecht. Op 14 mei 2002 maakte hij zijn Europees debuut met de ontmoeting tussen Bulgarije en Tsjechië voor spelers onder de 19 jaar.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: