14 februari 2011 In de media

Ben van Kammen: 29 januari, een dag om nooit te vergeten

‘Het zou een spannende dag worden omdat RTL7 met een cameraploeg zou komen om opnames te maken voor het programma Voetbalfans.’ Een verslag van Vitesse-supporter Ben van Kammen zelf.

 

‘Wij zaten met z’n allen in de huiskamer te wachten en rond half twee ’s middags kwamen ze met vier man sterk (cameraman, geluidstechnicus, opnameleidster en regisseur). Na ons aan elkaar te hebben voorgesteld begonnen wij over voetbal te praten. Ondertussen maakte zij met de camera beelden van de huiskamer waar een muur volledig met sjaals van Vitesse was bedekt. Een andere muur hing helemaal vol met vijftien Vitesse-shirts. Meer konden er niet meer bij, want ik heb er boven ook nog zo’n zestig liggen. Ook de gang hing helemaal vol met Vitesse-spullen.

Na een tijd met elkaar gepraat te hebben, besloten wij spullen te gaan halen bij de bouwmarkt om een spandoek te maken voor Julian Jenner, een van onze favorieten. Jenner zou Vitesse gaan verlaten om te worden verhuurd aan NAC Breda. Toen het spandoek klaar was werden er nog wat opnames thuis gemaakt en vragen gesteld.

Vervolgens gingen wij met z’n allen richting GelreDome. Daar aangekomen gingen wij naar West om te vragen of Julian Jenner al aanwezig was. Ester Bal van Vitesse stond ons bij de hoofdingang op te wachten en vertelde dat zij Julian Jenner zou halen voor ons. Niet veel later kwam zij, samen met Jenner, terug en werden handen geschud. Ik vertelde Julian Jenner dat wij het erg jammer vonden dat hij weg zou gaan en overhandigde hem het spandoek met de tekst ‘Julian Jenner, bedankt voor alles namens de Vitesse-fans Ben en Ben. Succes verder!’ Julian werd er stil van, bedankte ons en zei dat hij het mee zou nemen. Hij vroeg ons om mee naar boven te lopen en daar overhandigde hij mij een shirt van Vitesse. Dat deed mij wel wat, ik was er even emotioneel van en erg blij mee.

Na het afscheid gingen wij via de promenade naar de Oost-tribune. Daar werd op de tribune gedurende de hele wedstrijd opnames van ons gemaakt. Het werd een mooie wedstrijd tegen Roda JC. Vitesse won met maar liefst 5-2! Na de wedstrijd werden er voor de camera nog vragen gesteld wat ik van de wedstrijd vond. Tot slot hebben wij afscheid genomen van de RTL7 cameraploeg. Wij zijn toen nog even een biertje gaan pakken in het supportershome.

Al met al hebben wij een grandioze dag gehad en erg genoten.’

Ben en Bennie van Kammen
Vitesse-fans for life!

Het RTL7 programma Voetbalfans met de Vitesse-fans Ben en Bennie wordt op maandag 21 februari om 22.00 uur op RTL7 uitgezonden. Promo’s zullen de hele komende week al te zien zijn.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: