12 februari 2020 In de media

BeNeLiga verdeelt Nederlandse voetbalfan

Een zeer krappe meerderheid van de bezoekers op VI.nl is een voorstander van de BeNeLiga, de fusiecompetitie tussen Nederland en België waar momenteel onderzoek naar wordt gedaan.
De heldere vraag die we vorige week stelden ('Bent u voor- of tegenstander van de BeNeLiga?') leverde geen helder antwoord op. Uiteindelijk trok het 'ja-kamp' nipt aan het langste eind, nadat een relatief ruime voorsprong bijna als sneeuw voor de zon was verdwenen. Het verdict: 4.275 van de 9.179 stemmers zijn een voorstander van een BeNeLiga, oftewel 47 procent.

Poll (gesloten) Bent u voor- of tegenstander van de BeNeLiga?

  • 47%Voor (4.275 stemmen)
  • 7%Neutraal (681 stemmen)
  • 46%Tegen (4.223 stemmen)

Van een Noord-Koreaanse meerderheid is dus niet bepaald sprake. De tegenstanders van de multinationale competitie zijn eveneens met velen in onze poll: 4.223 (46 procent). Too close to call. De resterende stemmers nemen een neutraal standpunt in. Verregaande conclusies vallen met andere woorden niet te trekken, los van het feit dat dit thema de voetbalvolgers in Nederland bezighoudt of misschien wel splijt, afgaande op de even interessante als felle discussies onder het artikel met de poll.

Als we dan toch iets moeten benoemen, dan is het dat we op basis van deze uitslag vraagtekens kunnen plaatsen bij het argument van enkele directies dat het 'volk een BeNeLiga niet ziet zitten'.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: