1 april 2014 In de media

Bericht van voorzitter van de Raad van Commissarissen

Gezien de onjuiste berichtgeving over Vitesse en de ontstane situatie van de afgelopen dagen wenst Vitesse via voorzitter Raad van Commissarissen, Bert Roetert, te reageren.
De mededeling dat Vitesse geen kampioen mag worden lijkt bijna op een, zij het slechte, 1 aprilgrap. Worden we hier met z'n allen in de maling genomen? Het competitie-element en de onvoorspelbaarheid zijn beginwaarden van sport. Juist de wedstrijdspanning en passie maakt sport immens populair. Net als elke club wil Vitesse zo veel mogelijk wedstrijden winnen, met zo goed mogelijk spel.

De afgelopen drie jaar is Vitesse door de tomeloze ambities van Merab Jordania financieel dusdanig uit balans gebracht, dat bijna niet meer aan de regels van Financial Fair Play kon worden voldaan. Korte termijn effectbejag en een mix van eigen- en clubbelang gingen voor continuïteit. Met dat opportunisme is de club in problemen gekomen.

Uit respect voor Jordania heeft Vitesse deze aspecten nooit verder willen belichten. De huidige eigenaar en directie hebben besloten om Vitesse een stabiele voetbalclub in de top 5 van de Nederlandse Eredivisie te laten zijn, maar wel binnen de regels van Financial Fair Play.

De clubleiding heeft begrip voor de frustratie van Jordania vanwege het feit dat hij zijn persoonlijke ambitie niet kon waarmaken maar betreurt de verspreiding van onwaarheden in hoge mate.

Met name voor onze trouwe achterban is de situatie uitermate vervelend en moeilijk te begrijpen. Als bestuur hopen we dat we met z’n allen zo snel mogelijk kunnen focussen op waar het om gaat: voetbal. We willen de basis leggen voor successen op de lange termijn. Om dat te kunnen realiseren bouwen we aan een sterk eerste elftal en technische staf. In het verlengde daarvan wordt geïnvesteerd in de voetbalacademie, scouting en innovatie. We willen continuïteit op de lange termijn. Een proces dat tijd kost, maar waarvan de eerste contouren al zichtbaar zijn.

Bert Roetert
 

 
Vitesse / Foto SV

Hoofdsponsor: