31 augustus 2018 In de media

Bero houdt Odegaard op de bank bij Vitesse

Martin Odegaard moet geduld hebben bij Vitesse. De huurling van Real Madrid begint ook tegen Ajax op de bank bij de Arnhemse club.
Trainer Leonid Sloetski geeft voor het topduel van zondag in Gelredome de voorkeur aan Matus Bero.

Bero (22) is deze zomer door Vitesse opgepikt bij Trabzonspor. De Slowaak geldt als een box-to-box-player, een dynamische, lopende middenvelder. Eigenlijk is hij gehaald als controleur, maar met Thulani Serero en Navarone Foor is de Arnhemse club al goed voorzien. Sloetski heeft Bero vervolgens als schaduwspits neergezet en dat stemt de Rus tot tevredenheid. Odegaard is pas net bij de groep aangesloten en moet zijn plek in de basis gaan afdwingen.

Sloetski houdt voor de topper tegen Ajax vast aan zijn basisteam. De Rus mist Hilary Gong. De Nigeriaan is hersteld van een knieblessure, maar sluit pas weer volledig aan na de interlandperiode (volgende wek). Bij Vitesse ontbreken verder Rasmus Thelander (gebroken enkel), Arnold Kruiswijk (rug) en Mukhtar Ali (enkel). 

Thomas Bruns heeft een overgang naar FC Groningen zien afketsen. De Tukker trainde vrijdagochtend gewoon met de groep mee en zit naar verwachting zondag (aftrap 14.30 uur) ook bij de wedstrijdselectie van Vitesse.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Bero, Foor; Beerens, Matavz, Linssen.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: