18 mei 2021 In de media

Bero in definitieve EK-selectie Slowakije

Vitessenaar Matús Bero is geselecteerd voor de nationale ploeg van Slowakije voor het EK. Bondscoach Stefan Tarkovic heeft in totaal 24 spelers opgeroepen.
Dat laatste is opvallend, want landen mogen dit EK in totaal 26 spelers selecteren. Naast de Eredivisie-spelers Róbert Bozeník (Feyenoord), Tomás Suslov (FC Groningen) zijn Marek Hamsík (IFK Göteborg), Milan Skriniar (Internazionale) en oud-Ajacied Stanislav Lobotka (Napoli) de bekendste namen bij Slowakije.

De 21-jarige Bozeník was in het afgelopen seizoen geen vaste waarde bij Feyenoord. De aanvaller scoorde slechts één keer in vijftien competitieoptredens en gaf geen assist. Suslov (twee goals en vijf assists) en Bero (één goal en vijf assists) waren met respectievelijk 28 en 27 Eredivisie-duels een stuk waardevoller voor hun club.

Bondscoach Tarkovic zal op 24 mei zijn eerste spelers verwelkomen in de aanloop naar het EK. Het is nog niet zeker of Bozeník en Suslov zich dan al kunnen melden. Dat heeft alles te maken met de play-offs voor Europees voetbal, waar Feyenoord en FC Groningen nog in spelen. Bozeník en Suslov melden zich dan uiterlijk 27 mei.

Slowakije zit op het EK in groep E met Polen, Zweden en Spanje. De Slowaken trappen het eindtoernooi op 14 juni af tegen Polen. Tijdens het vorige EK in Frankrijk (2016) werd Slowakije in de achtste finales uitgeschakeld door Duitsland.

Bron: NuSport - Bew. SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: