11 januari 2021 In de media

Bero is een ‘zekerheidje’ voor Letsch: ‘Juist door hem zijn we ook in staat ons voetbal te spelen’

Matus Bero is een gewaardeerde speler in de selectie van Vitesse. Zijn medespelers waarderen zijn inzet en het niet afzien van vuil werk opknappen voor zijn medespelers. De Technische staf voor zijn werkethos en tomeloze loopvermogen en duelkracht.

Bero is niet alleen de stofzuiger op het middenveld, maar duikt ook met regelmaat op ‘in de zestien’. Succesvol was hij echter nog niet. Vaak gingen schoten huizenhoog over of strak tegen de keeper van de tegenstander aan. “Dat ik door loopacties kansen kreeg, was goed”, gaf Bero zaterdagavond aan tegen de Gelderlander. “Maar het vrat aan me dat ik de kansen niet verzilverde.” De inzet was er wel, maar de vorm ontbrak.

Voor Vitesse-trainer Thomas Letsch is Bero echter een zekerheidje: “Matus bewaakt de balans, staat voor duelkracht en komt veel voor het doel. Juist door hem zijn we ook in staat ons voetbal te spelen. Dat wordt ondergewaardeerd.”

Bero deelt de mening van zijn trainer. “Niet iedereen ziet wat ik doe. De blik is gericht op de mooie aanval. Of de acties van Oussama Tannane. Ik vind het geen probleem in zijn schaduw te staan. Hij heeft geweldige dribbels. Een splijtende pass. Die kwaliteiten bezit ik niet. Ik maak de vuile meters. Ik help achterin en geef voorin steun, met mijn loopvermogen als kracht.”

Bero is het loopwonder van Vitesse. “Ik kom in wedstrijden altijd boven de twaalf kilometer uit. Voor deze stijl van voetbal moet ik topfit zijn. Kan ik de meters niet maken, dan ben ik niet goed genoeg meer.”
Zaterdag viel voor Bero alles op zijn plek. Hij werkte zich niet alleen zoals altijd twee slagen in de rondte, maar stond ook twee keer op de juiste plek. De eerste keer met een geplaatst schot op doel. De tweede werkte hij af in het doel na een schitterende voorzet van Eli Dasa. En zo bracht de Slowaak zijn doelsaldo van nul gelijk op twee. Al werd hem de eerste goal om onbegrijpelijke redenen ontnomen omdat hij nog licht de hak van de verdediger raakte. Flauwekul natuurlijk,  want het schot was gericht tussen de palen en al op weg naar de touwen.

De maand januari is een drukke maand, ook voor de ‘motor’ van Vitesse. Bero: “Deze maand is van groot belang. We spelen om de drie, vier dagen een wedstrijd. Dit is nu de start, met een mooie 2-0 zege. Maar we moeten de resultaten blijven brengen.”

Bero loopt juichend weg na het scoren van een goal. Zijn teamgenoten in de achtervolging om het te feliciteren

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: