21 januari 2019 In de media

Bero mist bekerkraker tegen AZ

Matus Bero moet toekijken bij de bekerkraker van Vitesse tegen AZ. De Sloveen ondervindt te veel hinder van zijn schouderblessure, zo heeft een test dit weekeinde uitgewezen.
Bryan Linssen is een ernstig twijfelgeval in het Arnhemse kamp.

Voor Bero (23) komt het bekerduel in Alkmaar van morgenavond (aanvang 20.45 uur) net te vroeg, stelt Vitesse-coach Leonid Sloetski. De schaduwspits keert eind deze week volledig terug in de selectie van de eredivisionist. De Slowaakse international moet zich richten op de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard van zondag.

,,Ik kan nog niet vrijuit schieten en voluit gaan", bevestigt Bero, die zijn kwetsuur op het trainingskamp in Portugal heeft opgelopen. ,,Ik ben niet honderd procent fit. Dan heeft spelen geen nut."

Sloetski gaat ervan uit dat Oussama Darfalou (25) gewoon inzetbaar is voor de kwartfinale van de KNVB-beker. De Algerijn heeft spierklachten overgehouden aan het vrijdagse competitieduel met Excelsior (3-2 zege Vitesse). ,,Maar voor hem moet AZ haalbaar zijn", legt de Russische coach uit.

De kans dat Linssen (28) aan de aftrap staat in Noord-Holland is 'fifty-fifty', schat Sloetski. De aanvaller, dit seizoen al goed voor vier kopgoals, kampt met hamstringklachten. Daardoor viel hij vrijdag tegen Excelsior bij rust ook uit. ,,We moeten hem nu klaarstomen voor AZ", zegt Sloetski.

Linssen is hard nodig bij Vitesse. De Arnhemse club heeft voorin niet veel opties. Roy Beerens is al de vervanger van Bero als schaduwspits. Daarbij zijn Tim Matavz (revalidatie na kuitbeenbreuk), Hilary Gong (knie) en Charly Musonda (knie) door blessures zeker afwezig. Vrijdag werd linksback Alexander Büttner daarom tot vleugelspits gepromoveerd.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: