8 april 2021 In de media

Bero: ‘Voetbal stapt een nieuw tijdperk in, daarbij helpt een mental coach voor mij’

Vitesse-middenvelder Matus Bero heeft de hulp ingeschakeld van een mental coach. De Slowaak merkt dat ‘het voetbal een nieuw tijdperk instapt’, waardoor de hulp van een mental coach erg goed van pas kan komen.

“Voetbal stapt een nieuw tijdperk in”, legt Bero zijn keuze voor een mental coach uit in gesprek met De Gelderlander. “De fysieke kwaliteit is in de afgelopen decennia enorm toegenomen. Je ziet dat grote talenten op het mentale vlak in de problemen komen. Ze vallen daardoor af. Of ze maken de belofte niet waar. Een mental coach helpt. Dat gaat in elk geval op voor mij.”

“Dit seizoen heb ik een mental coach gezocht in Nederland”, gaat Bero verder. “Ik weet welke stap ik moet maken. Dat is rust in het hoofd bij de afronding. Daar werk ik echt aan. Maar dat verandert niet na drie gesprekken met een coach. Daar heb je tien tot twaalf bijeenkomsten voor nodig. Ik merk vooruitgang, al zal menigeen op basis van Twente nu een andere mening zijn toegedaan”, doelt de veertienvoudig international op een grote kans die hij miste tegen de Tukkers. “Dat zij zo. Met die kritiek kan ik goed leven.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: