19 oktober 2019 In de media

Bero: “In het moderne voetbal hebben technische spelers het moeilijker dan de atleten”

Matus Bero (24) is anderhalf jaar in Arnhem, maar al snel uitgegroeid tot een van de sterkmakers van Vitesse. De typische ‘box-to-box’ speler is waardevol voor de Arnhemmers. Niet alleen door zijn fysieke inzet, maar de middenvelder scoort ook bijna in 1 op 3 wedstrijden.
De Slowaak heeft al van jong af aan een passie voor voetbal en wist zich door zijn familie gesteund. "Als jochie wist ik al dat ik profvoetballer zou worden", zo verteld hij in De Gelderlander. "Ik had een mooie jeugd. Vrij en onbezorgd. De steun van mijn ouders was onvoorwaardelijk. Ze stelden wel dat ik de school moest afmaken. Dat heb ik gedaan. Maar al vanaf mijn 8ste jaar stond alles in het teken van mijn droom: een voetbalcarrière. Daar heb ik alles aan gedaan."
 
Bero is een gewaardeerde speler bij Vitesse en populair bij de supporters door zijn tomeloze inzet. "In het moderne voetbal hebben technische spelers het moeilijker dan de atleten. Omdat alles in de hoogste versnelling gaat. Longinhoud en loopvermogen zijn van cruciaal belang geworden. Uitrusten kan niet. Teren op dat ene technische hoogstandje ook niet. Voetbal is heel veel rennen. Met en zonder bal."
 
De basis is in zijn jeugd gelegd. "In mijn jeugdtijd bij AS Trencin kreeg ik al looptraining. Er werd bewust gewerkt aan conditie. Aan atletisch vermogen. Ik loop makkelijk, verzorg mijn lijf ook goed. Ik moet topfit zijn. Daar is mijn voetbal op gestoeld."
 
Matus Bero is blij bij Vitesse. "Ik heb me hier razendsnel aangepast. Daardoor ben ik als voetballer ook doorgegroeid. Ik maak nog steeds stappen. Zo krijg ik tegenwoordig minder snel geel. Ik ben eerzuchtig. Ik wil met Vitesse hoog eindigen. Dit hoort bij mijn droom."

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: