25 januari 2019 In de media

Bero: hartzeer van toekijken bij Vitesse

Matus Bero is terug in het elftal van Vitesse. De Slowaak is opgelucht en blij. Hij is niet bepaald een kijker, blijkt.
,,Toekijken doet hartzeer”, vertelt de aanvallende middenvelder van Vitesse, terug na een schouderblessure. ,,Je hebt dan helemaal geen invloed op het voetbal. Op de aanvallen, of het resultaat. Dat viel me toch zwaar. Je wordt er gewoon zenuwachtig van.”

,,Ik ben weer volledig fit. Dus ik kan spelen. Ik ga er ook van uit te spelen. Maar we hebben nog de zaterdagtraining. In Portugal haakte ik ook de dag voor de wedstrijd (tegen Livingston FC, red.) af. Ik ben een beetje voorzichtig geworden.”

Vitesse staat vierde in de eredivisie, maar krijgt kritiek op spelopvatting en amusementswaarde. De Slowaak beseft dat De Arnhemse equipe meer moet laten zien. 

,,Wij zijn met zijn allen niet tevreden. Ik vond het ook lastig de voorbije wedstrijden geen bijdrage te kunnen leveren. Wij kunnen veel beter. Maar er is geen reden voor paniek. We zijn pas net begonnen met de tweede helft van de competitie. Allereerst moeten we punten pakken. Dat is het startpunt voor beter voetbal. Dat zorgt voor vertrouwen.”

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: