9 april 2011 In de media

Beter Vitesse laat kans op resultaat liggen

In een wedstrijd waarin ADO en Vitesse voor rust gelijkwaardig aan elkaar waren, was het Vitesse dat na rust de lakens uitdeelde.

Een doelpunt van Danny Buijs voor rust leverde de thuisploeg wel de drie punten op, terwijl Vitesse minimaal de gelijkmaker had moeten maken.

Enkele seconden na de aftrap druppelden de eerste supporters van Vitesse het gastenvak nadat ze met vertraging bij het stadion arriveerden. Zij zagen in de 13e minuut de eerste kans voor de thuisploeg. Frantisek Kubik zag zijn poging tot een omhaal van dichtbij naast het doel gaan. Vitesse liet zich in de 20e minuut voor het eerst van haar beste kant zien. Een schitterende combinatie door het midden tussen Aissati, Wilfried en Matic kon door laatstgenoemde niet in een doelpunt worden omgezet. De middenvelder schoot de bal recht op doelman Coutinho.

Halverwege de eerste helft moest Marti Riverola de wedstrijd geblesseerd staken en werd vervangen door Davy Pröpper. ADO Den Haag had weliswaar meer balbezit, maar was niet levens gevaarlijk in de zestien meter. In de 28e minuut stond het opeens wel 1-0 nadat de defensie niet voldoende ingreep en Danny Buijs simpel kon inkoppen. Tot aan de rust leek Vitesse enkele malen dreigend te worden, maar de laatste pass of juiste scherpte ontbrak. Davy Pröpper zag een schot drie minuten voor rust nog gepakt worden door de Haagse doelman.

In het eerste kwartier na rust was het Vitesse dat voetbalde en via Bony (knappe actie + schot) en Aissati (schot uit de draai) twee goede kansen kreeg. ADO daarentegen counterde in die fase bijna naar 2-0, maar Room redde knap op het schot van Bulykin. Mede door de (gedwongen) inbreng van Davy Pröpper bracht de ploeg van Ferrer voetballend meer en was de aansluiting naar de spitsen beter verzorgd. De wedstrijd ontwikkelde zich dusdanig dat een Arnhemse treffer niet uit kon blijven.