21 augustus 2011 In de media

Betere afvoer verkeer GelreDome

Met ingang van dit seizoen geldt er een ander parkeerbeleid bij GelreDome tijdens wedstrijden van Vitesse. Vanaf dit seizoen zijn er geen parkeerzones meer, maar parkeerzijden (Oost en West).

Seizoen(parkeer)kaarthouder waren voorheen gewend te parkeren op de parkeerzone die vermeld stond op de seizoenparkeerkaart.

Het is even wennen voor de Vitesse-supporters, maar het nieuwe beleid werpt haar vruchten af. Het is minder chaotisch op het parkeerterrein. Geparkeerde auto’s staan gegroepeerd bij elkaar daar waar voorheen hetzelfde volume auto’s over een groter terrein verspreid stonden. Het terrein achter de veldbak is niet bezet en op de West-parkeerzijde is de volledige capaciteit nog niet benut (zie foto).

(Foto 4cb ballonvaarten 20-08-2011, 19.45 uur)

De grootste winst wordt behaald na afloop van de wedstrijd, als veel auto’s tegelijk het GelreDome terrein verlaten. Dit gebeurd nu veel ordelijker, met minder wachttijden en het terrein is aanzienlijk sneller leeg. Het gescheiden aan- en afrijden van het terrein aan de Balavierenweg (Oost- en Westzijde) levert daar ook een bijdrage aan.

Gewijzigd parkeerbeleid
Seizoen(parkeer)kaarthouders zijn geïnformeerd per brief. Hierin konden zij lezen dat met ingang van dit seizoen het parkeren op het terrein van GelreDome op wedstrijddagen van Vitesse wordt verzorgd door Traffic Support. Dit bedrijf is gespecialiseerd in parkeer- en verkeersdiensten. Bij andere evenementen regelt Traffic Support deze diensten al voor GelreDome. Samen met Traffic Support is gekeken hoe de parkeerservice gemakkelijker en comfortabeler kan worden gemaakt.

Op het parkeerterrein van GelreDome geldt nu eenrichtingsverkeer. Supporters die hun plaats hebben op de Rollerside, Oost- of Noord-tribune, rijden aan via het Nijmeegseplein en parkeren op parkeerzijde Oost. Mindervaliden parkeren op parkeerzone Berlijn of Parijs (eveneens Oostzijde). Voor supporters die zitten op de Zuid- of West-tribune geldt: aanrijden via de Batavierenweg, vanuit Elderveld/ of de Nelson Mandelabrug. Zij parkeren op parkeerzijde West. Het is niet mogelijk om op het parkeerterrein van GelreDome van de westzijde naar de oostzijde te rijden of visa versa.

Losse parkeerkaarten kunnen gekocht worden bij de dienstdoende parkeerregelaars. Zij staan aan het begin van het terrein van GelreDome.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: