1 februari 2010 In de media

Bettine en Gerard te gast in SuppHome Monnikenhuize

Na afloop van Vitesse – PSV waren de eigenaars en verzorgers van Hertog II, Bettine en Gerard van den Brink van De Valk Roofvogels uit Lunteren, te gast in Supportershome Monnikenhuize.

Zij waren blij en opgelucht na een eerste, succesvolle vlucht in een vol GelreDome van Hertog II. Bettine vertelde dat Gerard een slechte nacht had gehad van de spanning.

Het was pas de vierde keer dan het Vitesse clubsymbool in GelreDome vloog. Volgens Gerard is het lastig vliegen in het stadion in verband met de thermiek. De wind valt sterk omlaag en een roofvogel landt graag tegen de wind in, en dat is niet altijd mogelijk bij de Vitesse vlucht van de Hertog II.

Op de vraag of het dak open of dicht nog een verschil uitmaakte, gaf Gerard aan dat hij het liefst met het dak dicht laat vliegen. De omstandigheden zijn dan in ieder geval wat stabieler.

De keuze voor een zeearend, in tegenstelling tot de eerste Hertog, was persoonlijke. "Ik heb destijds de keuze voor een Afrikaanse vechtarend gemaakt, maar een zeearend is beter te trainen en vliegt hoger en mooier. Dat is prettiger voor de supporters."

Bettine vertelde dat de vogel van juni 2008 en dus nog een jonkie is.

Op de vraag wat de supporters in de toekomst kunnen verwachten gaf Gerard aan dat de ambitie is om Hertog II twee rondes te laten vliegen. "Dat kan over twee maanden lukken, maar ook nog twee jaar. Dat hangt af van de training en ontwikkeling."

Als Vitesse fan ook een clinic volgen bij Gerard en Bettine in Lunteren? Voor meer informatie http://www.devalk-roofvogels.nl
Je kunt dan met verschillende soorten roofvogels (onder begeleiding) zelf vliegen en met Hertog II op de foto.

Foto’s Edelf

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: