25 december 2019 In de media

Biertje in GelreDome het allerduurst

Onlangs heeft de website Biernet.nl onderzoek gedaan naar het aanbod van bier tijdens wedstrijden in de Nederlandse competitie. Daaruit bleek dat stadion GelreDome veruit de duurste plek was en, na de voorgenomen prijscorrectie, ook blijft in de Eredivisie.
Bij Vitesse werd in het verleden €2,90 gevraagd voor een kleine beker Heineken bier (0,25l). Na de introductie van het nieuwe biermerk Bud op 8 december bleef de prijs gelijk, maar kreeg de Vitesse-supporter opeens een beker van 0.2 liter voor die prijs voorgeschoteld. Tijdens de introductie van het biermerk Bud (periode tot aan de winterstop) bevatten de bekers tijdelijk 5 centiliter meer.

Na een reeks klachten aan het adres van de stadiondirectie, gaat men vanaf de winterstop 2,75 rekenen voor een 0.2l beker. Vergelijkend met het gangbare 0,25l formaat uit de test, kom je dan omgerekend op op maar liefst €3.44 voor 0,25l uit!

Zelfs al zou je terugrekenen vanuit het 0,35l biertje (3,95) in stadion GelreDome naar 0,25l, kom je nog op €2.82 uit. Voetbalclub Vitesse heeft overigens geen enkele invloed op de prijsstelling in stadion GelreDome.

In een interview met De Gelderlander gaf GelreDome-directeur Van de Bunt aan: "De kritiek op de nieuwe prijzen was terecht. En dan moet je niet zeuren, dan moet je daar iets aan doen. En als je iets doet, doe het dan goed. Nu krijg je echt waar voor je geld”, vindt hij.

Wij adviseren de heer Van de Bunt om nog eens goed naar de onderstaande grafiek te kijken. De definitie van "echt waar voor je geld" zal menig wenkbrouw doen fronsen na het zien van de vergelijking tussen de bierprijzen in GelreDome en bij de overige Eredivisie-clubs.

Hieronder een overzicht van de prijzen voor een beker met een kwart liter bier bij alle Eredivisie-clubs.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV – Biernet

Hoofdsponsor: