13 maart 2024 In de media

Bijeenkomst met Ereleden en Leden van Verdienste

Op donderdag 29 februari heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden van het bestuur van de Supportersvereniging met een viertal zeer gewaardeerde Ereleden en Leden van Verdienste.

Sinds de laatste keer dat wij in deze samenstelling bij elkaar zijn gekomen hebben er een aantal mutaties in het bestuur plaatsgevonden dus de avond begon met een uitgebreide voorstelronde. Aansluitend stond ook de de huidige situatie bij Vitesse op de agenda. De aanwezige Ereleden en Leden van Verdienste zijn bijgepraat over de situatie bij de club, specifiek het overnamedossier en de vorming van Plan Arnhem en de actieve rol die de SV speelt in gesprekken met supporters, met bestuurders en met aanwezigheid in de media. Ook de rol van onze afgevaardigde in het Stichtingsbestuur van Vitesse is toegelicht.

Vanuit de Ereleden en Leden van Verdienste was er daarnaast een diversiteit aan vragen en onderwerpen aangedragen om te bespreken. Een aantal zullen we onderstaand uitgebreid toelichten.

Rollerside
Arie Willemsen heeft het bestuur bijgepraat over het ontstaan van de Rollerside en benoemde dat de SV het faciliteren van het bezoeken van thuis- en uitwedstrijden door mensen in een rolstoel op verzoek van Vitesse vorm heeft gegeven. We zien echter dat met name het bezoeken van uitwedstrijden terugloopt. Dit komt mede omdat het voor de SV niet meer mogelijk is om rechtstreeks met seizoenkaarthouders van de Rollerside in contact te komen. Vanwege AVG regels mag Vitesse deze gegevens niet meer delen met de SV. Op korte termijn is er overleg tussen de SV en de club hoe we hier toch op enige wijze vorm aan kunnen geven.

Plastic bekers in Supportershome Monnikenhuize
Op termijn zal ook de SV plastic gescheiden en volgens regels van de overheid moeten gaan inzamelen. Op korte termijn zullen als eerste stap in dit proces hiervoor speciale prullenbakken in het supportershome geplaatst worden.

Vrijwilligersbestand
Gelukkig heeft de SV een trouwe en stabiele groep vrijwilligers. Echter is de vereniging over de gehele breedte op zoek naar versterking. Wil je bijvoorbeeld onze merchandisecommissie, het sfeerteam, het hometeam, onze (online) redactie versterken of lijkt het je leuk om steward te zijn bij uitwedstrijden of te helpen bij activiteiten? Spreek 1 van onze bestuursleden dan persoonlijk aan of stuur een mail naar supportersvereniging@vitesse.org

Tot slot is er uitgebreid gesproken over hoe we elkaar kunnen versterken en met raad en daad bij kunnen staan. We hebben afgesproken om met grotere regelmaat bij elkaar te komen. Het was een vruchtbare avond met goede feedback die ons als bestuur scherp houdt en waar we veel energie van hebben gekregen.

Arie, Gerard, Martin en Peter, enorm bedankt voor jullie aanwezigheid!

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: