5 december 2011 In de media

Bijzonder weerzien in GelreDome

Zondag vond er een bijzonder weerzien plaats op de grasmat van GelreDome. RKC-speler Evander Sno ontmoette Vitesse-arts Leo Heere. Leon Heere reanimeerde Sno toen de speler vorig jaar voor Jong Ajax uitkwam en onwel werd in Gendt.

Leo Heere en Evander Sno spraken elkaar kort en er was duidelijk sprake van een warme ontmoeting.

Evander Sno werd op maandag 13 september 2010 tijdens een duel tussen de beloften van Jong Vitesse/AGOVV en Jong Ajax getroffen door een hartstilstand.

In de 63e minuut van het duel werd Sno onwel. "Het gebeurde op twintig meter van de dug-out van Ajax. Er was geen bal in de buurt en het zag er meteen heel ernstig uit", aldus trainer van Vitesse Theo Bos, destijds tegen Voetbal International.

De 23-jarige voetballer werd in eerste instantie door de medische staf van Vitesse en de dokter van Ajax handmatig gereanimeerd. Daarna is tot vier keer toe een defibrillator gebruikt. "Deze heeft naar alle waarschijnlijkheid het leven van Sno gered", meldde de website van Vitesse. " Het gaf veel problemen om hem weer bij bewustzijn te brengen" , verklaarde clubarts Leo Heere van Vitesse. ,,Hij bleef maar bewusteloos. Het duurde erg lang voor Sno weer een beetje bijkwam." Enkele spelers stonden huilend op het veld. Het publiek was verzocht het sportpark te verlaten om de hulpverleners ruimte te geven hun werk te doen.

Vervolgens werd Sno naar een ziekenhuis gebracht waar hij enkele dagen verbleef. Door het plaatsen van een pacemaker bleef hij behouden voor het spelen van voetbal op het hoogste niveau. RKC nam Sno afgelopen zomer over van Ajax.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: