29 oktober 2020 In de media

Bijzondere bijnaam voor Bazoer

Riechedly Bazoer is dit seizoen uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers van Vitesse.

Hij speelt zijn wedstrijden vooral als verdediger in de 5-3-2-formatie van trainer Thomas Letsch, maar schuift vaak mee in naar het middenveld.

In de rol waarin Bazoer nu speelt werd de vergelijking al met Franz Beckenbauer snel gemaakt. “Haha, sommigen noemen me inderdaad al Franzie. Maar dat heeft meer met de positie te maken natuurlijk”, vertelt Bazoer in gesprek met Voetbal International. “Ik moet zeggen dat het nu wel lekker gaat, als team draaien we heel goed. De trainer geeft me veel vertrouwen en verantwoordelijkheid, en dat probeer ik te tonen op het veld. Nee, ik ben allesbehalve nonchalant. Als ik op bepaalde posities een foutje maak, kan hij meteen hangen.”

Vitesse kent een uitstekende start van het seizoen en staat op het moment bovenaan in de Eredivisie. De ploeg van Letsch doet dat op hun eigen manier. “Wij vallen graag en zo veel mogelijk aan en de trainer wil dat dat bij mij begint. Dat vertrouwen is heerlijk. Hij zit er soms erg kort op, maar laat me tegelijkertijd ook vrij. Daar voel ik me prettig bij. Ik mág geen risico nemen, nee, hij wíl dat. Té veel risico kan dodelijk zijn, daar hamert hij wel op bij mij.”

In de media is er een beeld ontstaan van Bazoer als een speler met een gebruiksaanwijzing. Hij denkt terug aan zijn periodes bij PSV en Ajax. “Ik heb juist heel veel hulp gehad. Bij PSV was het meteen warm, bij Ajax was er gelijk een plan. Dan kom je in de spotlights. De media hebben een bepaald beeld van me gecreëerd. Mensen om me heen weten dat dat helemaal niet klopt.”

Bron: Voetbalzone / Foto's: SV

Hoofdsponsor: