18 september 2016 In de media

Bijzondere veteranenhuldiging in Supportershome Monnikenhuize

Na afloop van de Airborne-wedstrijd Vitesse – Go Ahead Eagles werden de veteranen traditioneel ontvangen en gehuldigd in het nieuwe supportershome.
De Massed Pipes and Drumsband van The Royal British Legion en de supporters vormden een erehaag tijdens de entree en het vertrek van de veteranen, hun familieleden en gastgezinnen.
 
In een overvol Supportershome Monnikenhuize was er, net zoals andere jaren, voldoende gelegenheid voor interactie tussen de veteranen en de aanwezige Vitesse-supporters. Men genoot zichtbaar van elkaars verhalen en ging veelvuldig samen op de foto.
 
Veteraan Wilf Oldham, 96 jaar oud, had een hartelijke ontmoeting met Vitesse-aanvoerder Guram Kashia en nam namens de aanwezige veteranen de microfoon te hand.
 
Hij bedankte Vitesse, de sponsoren, alle vrijwilligers van de supportersvereniging en alle Vitesse-supporters voor hun aanwezigheid en warme woorden. Hij vertelde dankbaar te zijn voor zoveel hartelijkheid. Wilf gaf aan met de aanvoerdersband die hij van Kashia had gekregen, begraven te willen worden. Hij voegde er echter snel aan toe: "First things first: see you all next year!"
 
Diverse sprekers namen het woord en vele cadeaus werden uitgewisseld. SV-projectleider Airbornewedstrijd Stef ten Thij bedankte iedereen en de SV-vrijwilligers in het bijzonder voor tien jaar inzet en beleving. Hij gaf aan trots te zijn dat de Airborne-wedstrijd was uitgegroeid tot een landelijk bekende traditie en een toonbeeld van respect voor elkaar en de veteranen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland.
 
Uitgezwaaid door een zingende massa Vitesse-supporters ('We'll meet again…') namen de veteranen afscheid van Arnhem en stapten moe, maar voldaan in de bus richting de gastgezinnen in Oosterbeek en omgeving.

 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: