16 februari 2019 In de media

Billenknijpen bij Vitesse: maar crisis afgewend met benauwde zege op Willem II

Met de billen samengeknepen heeft Vitesse de crisis vooralsnog de kop ingedrukt. De Arnhemse club won zaterdagavond vol van spanning met 3-2 van Willem II. Met de tweede zege van 2019 blijft de Gelderse equipe vijfde in de eredivisie. De geplaagde coach Leonid Sloetski zit weer steviger in het zadel.
Sloetski kon voor het duel met Willem II niet beschikken over Thulani Serero. De Zuid-Afrikaan ondervond te veel hinder van een liesblessure. De Rus passeerde aanvoerder Maikel van der Werff. Bryan Linssen droeg de band bij de Arnhemse club. De coach koos verder voor het 4-4-2-systeem, waarbij Martin Ødegaard en Alexander Büttner vanaf het middenveld voor diepte moesten zorgen. Oussama Darfalou kreeg aan het front assistentie van Linssen.

1-0
Uitgerekend de Limburger zette Vitesse al binnen vijf minuten op het juiste spoor. De aanvoerder kopte een voorzet van linksback Max Clark fantastisch binnen: 1-0. Linssen scoorde nu al vijf van zijn laatste zeven goals in de eredivisie met het hoofd.

Vitesse drukte daarna niet door. Linssen kreeg nog wel twee kansen, maar een kopbal en omhaal gingen naast.

Verstappen
Vervolgens moest Darfalou na 38 minuten worden gewisseld. De Algerijn verstapte zich lelijk en blesseerde zich aan zijn enkel. Zodoende kwam Mohammed Dauda bij Vitesse. De Arnhemse club huurde hem in de winterse transferperiode van RSC Anderlecht.

2-0
Dauda kreeg meteen na rust een kopkans. Daarna kwam Linssen alleen voor doelman Wellenreuther. Maar Ødegaard zorgde voor de 2-0. De Noor had na 59 minuten wel geluk dat zijn schot onderweg nog werd aangeraakt door Jordens Peters.

2-1
De treffer werkte niet bevrijdend voor Vitesse. Doelman Eduardo moest meteen na de tweede goal al aan de bak. De Portugees redde eerst nog fraai op een inzet van Aras Özbiliz. Maar even later kwam Willem II toch op 2-1. Alexander Isak werkte van dichtbij de bal binnen.

Daarmee was de spanning meteen weer terug in GelreDome. Tweemaal ontsnapte Vitesse aan de gelijkmaker. Eduardo redde knap op een vrije trap van Özbiliz en even later zeilde de bal na een voorzet net voorlangs.

3-1
Vitesse sloeg vervolgens toe. Wellenreuther bleef nog overeind bij inzetten van Danilho Doekhi en Dauda, maar zwichtte na 79 minuten voor een inzet van Max Clark: 3-1.

Maar ook ditmaal was de buit daarmee niet binnen voor de Arnhemmers. Evangelos Pavlidis zorgde na 83 minuten alweer voor de aansluiting: 3-2.

Billenknijpen
En daarmee volgde een slotfase vol billenknijpen voor Sloetski. Vitesse ontsnapte bij een kopbal van Renato Tapia en opnieuw ging een voorzet rakelings voorlangs. De zege was daarmee binnen en dat zorgde voor een enorme opluchting in het Arnhemse kamp.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: