7 december 2013 In de media

Blamage in Eindhoven: PSV afgeslacht door Vitesse met 2-6

Vitesse heeft de crisis bij PSV zaterdag alleen maar groter gemaakt. De ploeg van trainer Peter Bosz bracht de Eindhovenaren voor eigen publiek een vernederende nederlaag toe: 2-6.
PSV, dat nu al ruim twee maanden geen competitiewedstrijd meer heeft gewonnen, zakt daardoor steeds verder af op de ranglijst die wordt aangevoerd door Vitesse.

Het elftal van trainer Phillip Cocu zakte in de tweede helft als een kaartenhuis in elkaar. De bezoekers uit Arnhem kregen in de slotfase ruim baan en liepen daardoor uit naar een historisch grote zege. Door een beschamende oogst van slechts twee punten uit de laatste zeven duels staat PSV inmiddels in het tweede deel van de ranglijst.

Wel inzet bij PSV
Aan inzet en passie ontbrak het zaterdag niet bij PSV. Opgezweept door het publiek, dat met vuurwerk en luidkeels gezang achter de ploeg ging staan, speelde de ploeg van Cocu zowaar weer eens met het hart. Op een moeilijke openingsfase na, waarin Vitesse een paar keer gevaarlijk door kwam, domineerde PSV de eerste helft. Zoals zo vaak dit seizoen lieten de Eindhovenaren echter na zichzelf daarvoor te belonen.

Het was Vitesse dat tegen de verhoudingen in na 38 minuten de leiding nam. Na een snel genomen ingooi lette de PSV-defensie even niet op, waardoor Lucas Piazon ineens vrij voor doelman Jeroen Zoet opdook. De Braziliaan rondde dat buitenkansje beheerst af: 0-1. PSV oogde aangeslagen, maar kwam op slag van rust toch op gelijke hoogte door een individuele actie van Memphis Depay. De linksbuiten kapte twee tegenstanders uit en schoot de bal strak in de hoek: 1-1.

PSV zakt in
Het was voor PSV wel een zware tegenvaller dat aanvoerder Stijn Schaars meteen na de gelijkmaker geblesseerd het veld moest verlaten. Met Ola Toivonen als vervanger van Schaars kreeg het middenveld weer een andere invulling. Na rust was de thuisclub lang niet meer zo dominant als in de eerste helft en nam Vitesse, dat snel counterde, het heft in handen. Mike Havenaar tikte in de 66e minuut de 1-2 voorbij Zoet, waarna Kelvin Leerdam een kwartier voor tijd een vrije doortocht kreeg richting de derde.

Door een tegendoelpunt van Karim Rekik leek het nog even spannend te worden, maar in de laatste minuten profiteerde Vitesse liefst drie keer van tal van fouten in de PSV-defensie. Davy Pröpper (twee) en Patrick van Aanholt voerden de score daardoor op naar een zelden vertoonde 2-6.