21 december 2010 In de media

Blunders Vitesse leiden ruime bekerzege FC Twente in

FC Twente heeft weinig moeite gehad met Vitesse in de beker. De Tukkers ontvingen de Arnhemmers in de eigen Grolsch Veste en rolden met een ruime zege naar de kwartfinale. Daarbij had het wel de hulp nodig van Vitesse-doelman Eloy Room.

Zowel Twente als Vitesse begon matig aan het duel. Luuk de Jong kopte over uit een hoekschop, terwijl Theo Janssen een bal totaal verkeerd raakte. Aan de andere kant kreeg Dalibor Stevanovic een klein kansje, maar hij schoot in het zijnet. Ook Julian Jenner en Ismaïl Aissati gooiden het doel van Sander Boschker onder vuur. De bezoekers waren in het eerste half uur niet minder dan Twente, maar kwamen wel op achterstand. Een schot van Janssen leek houdbaar, maar vloog toch onder Room door.

Kort daarna was het duel al beslist toen Slobodan Rajkovic De Jong neerlegde in de zestien. Arbiter Kevin Blom legde de bal op de stip, waarna De Jong zelf raakschoot. Kort voor de rust liep Twente nog verder uit. Janssen gooide de bal vanaf de middenlijn voor het doel. De Jong miste de bal, maar ook Room zag de bal aan zich voorbij gaan, waarna het leder in het doel verdween. In de laatste minuut scoorde Nacer Chadli nog na een mooi één-tweetje met De Jong.

Twente begon de tweede helft met een kopbal van De Jong. Ook een schot van Janssen ging naast. Na een uur spelen kreeg Roberto Rosales een kans, maar zijn poging werd gestopt. De Jong maakte uit de rebound wel 5-0. Janssen kreeg nog een mooie kans, maar zijn vrije trap ging op de paal. De rebound van Wout Brama belandde eveneens op de paal. Nemanja Matic zorgde nog voor gevaar voor Vitesse, maar zijn vrije trap ging op de lat.