6 oktober 2013 In de media

Boek Mister Vitesse Theo Bos te koop

Vanaf zaterdag 5 oktober – zijn verjaardag – is het boek ‘Het is zoals het is’ over Mister Vitesse Theo Bos verkrijgbaar. Nadat bij Theo Bos alvleesklierkanker was geconstateerd, vroeg hij Marcel van Roosmalen dit boek te schrijven.
Het is zoals het is is geen biografie, maar een met humor geschreven portret van de mens, voetballer en trainer Theo Bos. Het boek is te koop in MijnVitesse (Jansbinnensingel 19), online en in de boekhandel. Het boek is zondag 6 oktober ook te koop bij alle verkooppunten in GelreDome.

Een andere clubicoon, Theo Janssen, schreef het voorwoord. Het boek bevat onder meer zestig foto’s uit het privé-archief van Theo Bos. Onder anderen John van den Brom, Nicky Hofs, Marc van Hintum en Piet Velthuizen hebben aan het boek meegewerkt.

Schrijver en journalist Marcel van Roosmalen stond zijn hele jeugd op de lange, overdekte staantribune van stadion Nieuw Monnikenhuize in Arnhem. Eerst ging hij aan de hand van zijn vader, daarna met zijn broer en later met vrienden.

Op 31 augustus 1983 zag hij verdediger Theo Bos zijn debuut maken tegen FC Wageningen, die in totaal 369 competitiewedstrijden voor de club zou spelen en uitgroeide tot Mister Vitesse – en tot het jeugdidool van Van Roosmalen.

Marcel van Roosmalen schrijft onder meer voor nrc.next, Hard Gras, VARA-gids en Het Parool. Zijn Hard gras-special Je hebt het niet van mij – Een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse groeide uit tot een bestseller en werd bekroond met de Nico Scheepmaker-beker voor het beste sportboek.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: