9 januari 2019 In de media

Boek over Theo Janssen verschijnt begin februari

‘Op pad met de dikke prins’, het boek dat schrijver Marcel van Roosmalen schreef over Theo Janssen, ligt begin februari in de winkel. Het wordt gepresenteerd bij de Arnhemse boekhandel Hijman Ongerijmd.
De uitgave is enigszins vertraagd. Het boek over de jeugdtrainer en oud-speler van Vitesse zou aanvankelijk begin december vorig jaar verschijnen.

Van Roosmalen, geboren in Arnhem en opgegroeid in Velp, volgde ‘het fenomeen Theo Janssen’ jarenlang op de voet. Het afgelopen jaar voerden de twee tijdens wandelingen door Arnhem lange gesprekken die stof voor het boek opleverden. De schrijver en columnist schreef al een hele reeks boeken over Vitesse, onder meer ook over Vitesse-icoon Theo Bos.

‘Op stap met de dikke prins’ gaat ‘over roken, frikandellen, Arnhem, Twente en tatoeages. Over kots in een handtasje en af en toe zelfs over voetbal’. Het boek is volgens Van Roosmalen niet te vergelijken met ‘Schijt’, een van zijn eerdere boeken waarin Theo Janssen ook al een prominente rol had.

Het nieuwste boek van Van Roosmalen wordt dinsdagavond 5 februari gepresenteerd bij boekhandel Hijman Ongerijmd aan Grote Oord in de Arnhemse binnenstad. Donderdagavond 14 februari zijn Marcel van Roosmalen en Theo Janssen uitgebreid te gast in de boekhandel. Hijman Ongerijmd komt binnenkort met meer details over de bijeenkomsten.

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: