28 januari 2014 In de media

Boete 5000 euro voor GAE na wangedrag fans in duel tegen Vitesse

Go Ahead Eagles moet van de KNVB een boete van vijfduizend euro betalen voor ongeregeldheden in De Adelaarshorst op 24 november van het vorig jaar tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. Dat meldt de Stentor.
Fans wierpen in het duel tegen Vitesse vuurwerk in het stafschopgebied van de tegenstander. Ook liep een supporter het veld in om zijn boosheid te tonen over de leiding van scheidsrechter Makkelie. Die besloot daarop de wedstrijd tijdelijk te staken.

De ongeregeldheden begonnen nadat Makkelie aan het einde van de eerste helft bij een 0-0- stand binnen enkele minuten tweemaal een omstreden strafschop toekende aan Vitesse. Ook stuurde hij GA Eagles speler Turuc met een rode kaart van het veld. GA Eagles verloor de wedstrijd vervolgens met 0-3. Makkelie was de gehele wedstijd de gebeten hond bij de fans van GA Eagles. Ook na hervatting van het duel dat tijdelijk werd stilgelegd bleven cynische spreekkoren vanaf de tribune op de arbiter neerdalen.

De KNVB bepaalde de straf voor de Deventer eredivisieclub wegens wangedrag van de fans op een boete van 7500 euro, waarvan 2500 euro voorwaardelijk.

RTV Oost / Foto SV

Hoofdsponsor: