24 mei 2018 In de media

Bondscoach Southgate zorgt voor onrustige nacht Mount

Mason Mount traint mee met de nationale selectie van Engeland. De stage is een beloning voor een topjaar bij Vitesse. Hij staat op het veld met Harry Kane, Dele Alli, Danny Welbeck en Jamie Vardy.
Hij bevindt zich tussen de sterren van Engeland, op weg naar het WK. Mason Mount (19) heeft al een topseizoen bij Vitesse achter de rug, maar een stage met de Three Lions maakt het voetbaljaar voor de youngster compleet. ,,Het is een hele eer om uitgenodigd te zijn", stelt Mount. ,,Dit zag ik totaal niet aankomen."

Drie dagen duurt de stage op St. George's Park, het trainingscentrum van de FA in Burton-upon-Trent. Mount is één van de jonge Engelse talenten die mogen proeven van het echte werk. Hij is er op uitnodiging van bondscoach Gareth Southgate, met dank aan een flitsend seizoen als huurling van Chelsea in Arnhem. ,,Ik ging ervan uit na de play-offs even vrij te zijn", zegt Mount. ,,Om dan aan te sluiten bij Engeland Onder 19, ter voorbereiding van het EK deze zomer (16-29 juli in Finland, LL). Maar alles loopt anders."

,,Ik lag donderdagavond (vorige week, LL) al op bed. Ging mijn mobiel. Het moet al half twaalf zijn geweest. Ik zag dat de coach van Engeland Onder 19 belde, Paul Simpson. Dat drong al niet echt tot me door. Dus ik liet de mobiel gaan. Maar enkele minuten later belde ook Neil Bath (hoofd opleiding van Chelsea, LL). Ik heb meteen teruggebeld. Niet handig, want daarna beleefde ik een onrustige nacht."

Mount is nu trots en blij tegelijk. Hij geniet intens op St. George's Park, geeft als altijd ziel en zaligheid op het trainingsveld, wil bijleren en hoopt een goede indruk te maken op Southgate. Dromen van het WK doet hij zeker niet. Zaterdag melden Jesse Lingard, Ashley Young, Marcus Rashford, Phil Jones en Gary Cahill zich, nadat zij hebben bijgetankt na de finale van de FA Cup. En Trent Alexander-Arnold en Jordan Henderson sluiten vanwege de finale van de Champions League met Liverpool nog later aan.

Mount heeft dan al vakantie. ,,Maar wel met een heerlijk gevoel. Dit is een enorme ervaring. Mijn seizoen in Nederland is niet onopgemerkt gebleven. Hier haal ik weer extra energie uit."

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: