25 januari 2021 In de media

Bony volgt Vitesse ‘Lijkt me mooi om daar af te sluiten’

Wilfried Bony hoopt ooit terug te kunnen keren bij Vitesse. De Ivoriaan, die in het seizoen 2012/2013 topscorer van de Eredivisie werd met 31 doelpunten, volgt de club op de voet.

Momenteel traint Bony mee met Newport County, een club in de Engelse League Two. Hij heeft geen contract en hoopt op een kans. “In de Eredivisie? Waarom niet?”, zegt hij tegen Voetbal International. “Alles is een optie. Ik ben ook heel erg blij om te zien dat Vitesse het momenteel zo goed doet. Ik volg ze op de voet en gun de club het allerbeste.”

In het seizoen dat de Ivoriaanse spits topscorer van de Eredivisie werd deden de Arnhemmers ook lang mee bovenin. “Ik hoop dat Vitesse het dit jaar ook net zo lang volhoudt”, zegt Bony. “Daar hebben ze zeker de spelers voor.”

Als het om zijn voormalige club gaat wil Bony nog één ding zeggen. “Het lijkt me ook nog mooi om uiteindelijk een heel of half seizoen af te sluiten bij Vitesse. Als er ooit een mogelijkheid komt om weer naar Nederland te gaan, ben ik heel erg blij. Dat zou een gelukkig einde voor mij zijn.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: