14 november 2012 In de media

Bony: “De verwachtingen worden hoger”

Wilfried Bony lijkt de Eredivisie te ontgroeien. De ijzersterke spits van Vitesse heeft voor zichzelf een route uitgestippeld voor zijn hele loopbaan.
Te groot voor de Eredivisie voelt hij zich nog niet. "I don’t think so. Ik ben op de goede weg, maar kan nog beter", zegt Bony in een interview met NUsport. "Iedereen verwacht hier wel steeds meer van mij, merk ik. Al maak ik me daar niet druk om. Ik wil zelf ook telkens een stap hoger. Dat was al zo toen ik op mijn negentiende naar Europa kwam. Bij Sparta Praag trok ik eerst een seizoen uit om aan de cultuur en het hogere spelniveau te wennen, daarna wilde ik me in de kijker spelen."

"Met Sparta speelden we elk seizoen Europees voetbal", gaat Bony verder. "Maar de Eredivisie is sterker, hier zijn vijf à zes topclubs. Bovendien vertrekken vanuit de Eredivisie spelers vaak naar de grote clubs in Engeland en Duitsland. Dit leek me daarom een logischere stap dan naar Rusland of Turkije. Ook al lag daar meer geld klaar."

In gesprek met Goal.com liet ploeggenoot Tomas Kalas onlangs nog weten dat Bony een versterking zou zijn voor Chelsea. Al zou hij daar te maken krijgen met de concurrentie van Fernando Torres. "Torres is top, hoor. Het is al mooi dat ik met hem vergeleken word, maar ik moet realistisch blijven, moet me nog bewijzen. Chelsea is wel een club van het niveau waarop ik terecht wil komen. Of ik daar nu al klaar voor ben? Dat sluit ik zeker niet uit. Als ik zo’n kans krijg, zou ik hem in elk geval grijpen."

Die kans deed zich een paar maanden geleden al voor. "Afgelopen zomer was er al concrete interesse van Aston Villa. Manager Paul Lambert belde me op. Ik wilde graag naar die club, maar Vitesse kwam er met hen niet uit. Daar was ik boos over, mijn gedachten waren even niet bij Vitesse. Na een week kon ik het afsluiten en ben ik gaan scoren. Alleen met goals kom ik verder."

Goal

Hoofdsponsor: