4 november 2012 In de media

Bony: “Onze kracht is dat we een team zijn”

Wilfried Bony maakte zaterdag in zijn eentje het verschil tussen Ajax en Vitesse. De aanvaller scoorde in de Amsterdam ArenA twee keer, vlak voor en vlak na rust.
Toch wilde de ijzersterke Ivoriaan na afloop vooral aandacht voor de teamprestatie.

"Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Alleen dan zijn mijn doelpunten van waarde. Als ik tien keer scoor maar het elftal verliest, ben ik niet blij. Nu wel, want we hebben drie punten. Deze overwinning geeft veel vertrouwen", zei de 23-jarige spits na afloop van de wedstrijd tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl.

Door de winst blijft Vitesse volop meedoen in de top van de Eredivisie. De ploeg uit Arnhem heeft al zes punten voorsprong op Ajax, toch de regerend kampioen. "Wat onze kracht is? Dat we een team zijn. Ons doel blijft een plek bij de eerste vijf. Maar we spelen goed, dus misschien dat er meer mogelijk is dan alleen de top-vijf."

Over zijn doelpunten was Bony nuchter. "Bij de eerste was ik moe, daardoor sprintte ik niet vol mee naar voren en stond ik op de rand van de zestien. Ik zag de voorzet van Kakuta ineens naar me toe komen en kon binnen schieten. De tweede goal ontstond uit een counter. Renato Ibarra zette voor, precies tussen de verdediger en de keeper in. Het waren goede goals, heel mooi voor ons dat we daardoor gewonnen hebben."

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: