2 november 2011 In de media

Bony: ‘Soms willen we Chanturia wel wat aandoen’

Giorgi Chanturia is een speler met een gebruiksaanwijzing. De jongeling groeide door zijn dribbels al snel uit tot publiekslieveling bij Vitesse, maar gaat wel erg vaak voor eigen succes en drijft zijn medespelers daarmee tot wanhoop.

“Maar Gio blijft Gio en hij heeft heel veel talent”, benadrukt topschutter Wilfried Bony in gesprek met Voetbal International.

Bony maakte zondag het enige doelpunt tegen De Graafschap, maar had nog wel vaker kunnen scoren, als Chanturia niet zo zelfzuchtig was geweest. “Het zijn de grillen van een jong talent”, weet Bony. “Soms willen we hem wel wat aandoen, maar een paar tellen later kan hij net zo goed weer iets geniaals doen. Hij heeft tijd nodig om een goede mix te vinden.”

John van den Brom weet dat hij aan de slag moet met Chanturia. “Ik merkte frustratie en ergernis bij de spelers en betrapte mezelf daar ook op”, zegt de coach. “Na afloop ben ik daar direct op ingesprongen om het de kop in te drukken. Niet iedereen kan zomaar doen wat hij wil. Hij heeft bijzonder veel talent, maar moet nog veel leren. Dit was weer een leermoment en maandag merkte ik al dat hij het goed heeft opgepakt."

Voetbalzone

Hoofdsponsor: