17 december 2012 In de media

Bony: ‘Dansje was voor mijn broer’

Wilfried Bony was zondag na afloop van de remise tegen RKC Waalwijk (2-2) teleurgesteld over het puntenverlies van Vitesse.
"We kregen een tegengoal in de laatste minuut, dat mag echt nooit gebeuren", vertelde de topscorer van de eredivisie tegen NUsport in de catacomben van het Gelredome.

In de tweede helft ontving Bony een gele kaart na een charge op zijn tegenstander, maar volgens de Ivoriaan had dat niets met de ergernis over het matige spel van Vitesse te maken.  "Nee, dat was geen frustratie. Ik maakte een sliding om de bal te veroveren, maar raakte het been van de tegenstander. De scheidsrechter besloot om geel te geven."

Dansje
Vitesse begon nog goed aan het duel met RKC en na acht minuten kopte Bony op aangeven van rechtsback Tomás Kalas raak in de verre hoek. Vervolgens vierde hij zijn eigen feestje door een dansje uit te voeren voor de hoofdtribune.
De soepele heupbewegingen waren bestemd voor een speciaal uit Ivoorkust overgekomen familielid, zo onthulde de spits. "Ik deed dat dansje voor mijn broer. Hij was samen met een vriend van mij in het stadion."

Ondanks veel geruchten over een eventuele transfer wilde Bony nog niet vooruit kijken naar zijn eigen toekomst. De topschutter focust zich vooralsnog op Vitesse, zo verzekerde hij.
"We hebben nog twee wedstrijden te gaan tot de winterstop. Na die twee wedstrijden zien we wel weer verder. Of dit mijn laatste competitiewedstrijd in het Gelredome was? Ik heb geen idee."

Nusport

Hoofdsponsor: