2 september 2012 In de media

Bony bezorgt Vitesse met late goal voor even de koppositie

Vitesse heeft de rentree van Theo Janssen in Arnhem opgeluisterd met een zege op Feyenoord. De twee clubs stevenden tot aan de 91e minuut af op een puntendeling, maar in blessuretijd deed Wilfried Bony de Gelredome ontsteken in vreugde.
De Ivoriaan klopte doelman Erwin Mulder op fraaie wijze en bezorgde zijn ploeg daarmee op de valreep drie punten. Door de overwinning gaat Vitesse, in ieder geval voor even, aan de leiding in de Eredivisie.

Rutten gaf de fans waarop zij hadden gehoopt: Janssen. De van Ajax overgekomen middenvelder had echter moeite om zijn stempel op het spel van Vitesse te drukken en liet zich nog niet al te vaak gelden. Omdat het ook bij Feyenoord enigszins ontbrak aan ideeën, kabbelde het eerste bedrijf een beetje voort zonder al te veel hoogtepunten. Beste mogelijkheid was nog voor Jonathan Reis, maar de spits van de Arnhemmers werd kort gedekt door Bruno Martins Indi, die op het allerlaatste moment een inzet van de Braziliaan wist te voorkomen.

In aanvallend opzicht stelde Feyenoord daar vrijwel niets tegenover. Koeman zag Pellè op de laatste dag van de transfermarkt komen, maar kon nog geen beroep doen op de Italiaanse spits, van wie het echter de vraag is of hij, gezien zijn moyenne bij vorige clubs, het gebrek aan stootkracht voorin gaat oplossen. Het zal Koeman aan het denken zetten: zonder de aanwinst wisten de gasten uit Rotterdam in de eerste helft niet een keer gevaarlijk in de buurt te komen van Piet Velthuizen. Alleen Lex Immers testte de doelman, maar het schot van de aanvaller miste alle kracht en overtuiging.

Na de pauze werd het een stuk leuker. Binnen drie minuten na rust stichtte Vitesse al twee keer zo veel gevaar als in de 45 minuten daarvoor. Eerst zette Marco van Ginkel Feyenoord-goalie Mulder met een geplaatst schot aan het werk en een minuut later deed Reis hetzelfde. Ook zijn harde inzet in de korte hoek werd echter onschadelijk gemaakt. Het antwoord van de bezoekers niet al te lang op zich wachten. Kersvers international Daryl Janmaat stoomde op aan de rechterzijde, sneed de zestien in en dwong Velthuizen vervolgens tot een fraaie safe. Vijf minuten later schoot Immers van dichtbij eveneens hard op de handen van de Vitesse-doelman.

In de laatste twintig minuten kon het alle kanten op. Vitesse kreeg een uitstekende kans via Reis (alleen op keeper af), terwijl Feyenoord dichtbij was via Leerdam (kon net niet bij bal) en Immers (schot voorlangs uit rebound). Door de vele missers leek de 0-0 stand tot aan het laatste fluitsignaal gehandhaafd te blijven, maar in blessuretijd besliste Bony anders. Invaller Mike Havenaar mikte de bal zonder te kijken richting het Feyenoord-doel en vond met enig fortuin de vrijstaande Bony, die de bal fraai met zijn hak op beslissende wijze van richting veranderde: 1-0.

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: