13 november 2012 In de media

Bony boos op overheidsinstanties

Eredivisietopscorer Wilfried Bony maakt er geen geheim van dat hij hogerop wil. Maar de voornaamste reden dat hij Vitesse en Nederland zo snel mogelijk wil verlaten, is volgens de Ivoriaan de overheid die hem en zijn familie dwars zit.

De vader, moeder, broer en zus van Bony (23) kunnen hem tot zijn verdriet niet bezoeken in Nederland, vertelt Bony in het NUsport-magazine van deze week.

‘’De band met hen is hecht”, zegt hij. “Ik zou ze graag veel vaker zien, maar dat kan niet zolang ik in Nederland speel. Ik heb twee keer geprobeerd mijn broer over te laten komen, maar beide keren kreeg hij geen visum. Dat is toch niet normaal?”
”Ik ben daar heel boos over. Zelfs een paar dagen langskomen mag blijkbaar niet. En er wordt niet eens bij gezegd waarom. Ik zie mijn familie nu dus alleen wanneer ik naar Ivoorkust reis. Dat is een ramp, het maakt me verdrietig.”

Interesse
”Vitesse kan er niks aan doen, maar ik wil Nederland verlaten zodra ik de kans krijg. Als ik bijvoorbeeld bij een Engelse club speel, dan kan mijn familie mij tenminste bezoeken. Ik bel ze elke dag, mis hen heel erg. Zij vragen: ‘We willen je zien, wanneer vertrek je uit Nederland?’ Maar dat kan niet van de ene op de andere dag.”

Over interesse van andere clubs heeft Bony overigens geen klagen. "Na de wedstrijd tegen Ajax, waarin ik twee keer scoorde, heb ik mijn telefoon moeten uitzetten omdat ik zoveel berichten kreeg over clubs die me zouden willen aantrekken."

NuSport / Foto’s SV

Hoofdsponsor: