6 oktober 2012 In de media

Bony eist hoofdrol op bij spektakelstuk in Arnhem

Vitesse heeft zaterdagmiddag nagelaten de koppostie in de Eredivisie te pakken in het thuisduel met sc Heerenveen: 3-3. Met zes doelpunten, een strafschop en een rode kaart kon de wedstrijd in Arnhem een spektakelstuk worden genoemd. Hierin eiste Wilfried Bony een hoofdrol op door drie keer doel te treffen.

In de openingsfase ging alle aandacht uit naar de vierde minuut, toen de Vitesse-aanhang oud-voetballer Theo Bos een hart onder de riem staken. Op de Theo Bos Tribune, die afgelopen zomer naar hem werd vernoemd, werd een spandoek onthuld en hielden de Vitesse-fans Theo Bos Tribune-sjaals omhoog. Bos werd afgelopen week 47 jaar.

Na een kwartier viel de eerste kans te noteren. Mike Havenaar was binnen een minuut tot twee keer toe dicht bij een treffer, maar de spits van Vitesse zag zijn inzetten gekeerd worden door Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt en de paal. Even later kopte Guram Kashia net naast.

Zo had de thuisploeg het betere van het spel, maar het waren de bezoekers uit Friesland die de leiding namen. Na een goed uitgevoerde counter was Alfred Finnbogason het eindstation: 0-1. Kort daarna kreeg Heerenveen een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar dat liet het na. Zo ging het elftal van Van Basten met een nipte voorsprong rusten.

Drie minuten na de onderbreking trok Vitesse de stand alweer gelijk. Wilfried Bony kreeg een uitgelezen mogelijkheid van Jan-Arie van der Heijden en de Ivoriaan faalde niet: 1-1. Daarna voltrok zich hetzelfde schouwspel als in de eerste helft: Vitesse had de controle over de wedstrijd, terwijl Heerenveen loerde op de counter.

En opnieuw slaagden de gasten erin de leiding te nemen. Finnbogason maakte na ruim een uur zijn tweede doelpunt van de dag. Zeven minuten na de 1-2 maakte ook Bony zijn tweede treffer. Uit een voorzet van Marco van Ginkel kopte de aanvaller de 2-2 tegen de touwen.

Vier minuten later lag de bal echter alweer in het net. Sven Kums zette Heerenveen met een fraaie vrije trap voor de derde keer op voorsprong. Ook ditmaal vocht Vitesse zich terug, al werd het geholpen door scheidsrechter Richard Liesveld. Op advies van zijn assistent gaf hij een strafschop aan Vitesse. Hij bestrafte Arnold Kruiswijk met zijn tweede gele kaart, terwijl de verdediger vrij weinig leek te doen. Bony, die zelf makkelijk was gaan liggen, maalde er echter niet om en maakte zijn derde: 3-3.

Scoreverloop:
0-1 (38′) Alfred Finnbogason
1-1 (48′) Wilfried Bony
1-2 (63′) Alfred Finnbogason
2-2 (70′) Wilfried Bony
2-3 (74′) Sven Kums
3-3 (79′) Wilfried Bony (strafschop)

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: