25 november 2012 In de media

Bony en Reis nekken PSV

Vitesse heeft PSV een pijnlijke nederlaag (1-2) bezorgd. De bezoekers uit Arnhem dankten de zege aan de trefzekere aanvallers Wilfried Bony en Jonathan Reis. De Eindhovenaren dropen in eigen huis na afloop snel af
PSV startte in het Philips Stadion voortvarend. Al na vijf minuten kon de Eindhovense aanhang juichen nadat Timothy Derijck voor de 1-0 zorgde. De vreugde was echter van korte duur en zo beleefde trainer Dick Advocaat een zware middag.

Uitbundige Reis
Uitgerekend oudgediende Reis bracht Vitesse op gelijkte hoogte. De Braziliaanse aanvaller, die in 2011 de overstap van Eindhoven naar Arnhem maakte, schoot prachtig raak uit een vrije trap. Tot woede van de PSV-fans vierde Reis de treffer uitbundig. Voor het uittrekken van zijn shirt kreeg hij – tot groot ongenoeg van trainer Fred Rutten – geel van arbiter Bas Nijhuis.

Weer Bony
In de attractieve wedstrijd regende het kansen. Aan de zijde van PSV misten Georginio Wijnaldum en Luciano Narsingh en bij de Arnhemmers faalde Bony aanvankelijk in kansrijke positie. De topscorer van de eredivisie maakte zijn misser in de 74e minuut echter meer dan goed. De 23-jarige Ivoriaan was de afronder na een aanval uit het boekje via Theo Janssen en Reis. Het was zijn vijftiende seizoenstreffer. In de slotfase liet Strootman nog de uitgelezen kans op een puntendeling liggen. Doelman Piet Velthuizen was de redder in nood.

Twee punten
Door de overwinning naderde Vitesse de Brabantse koploper tot op twee punten. De Gelderse ploeg van Rutten heeft nu 31 punten uit veertien duels.