6 december 2012 In de media

Bony geeft geheim prijs: “Kwaliteit en wat geluk”

Zonder hard te werken, is de top onhaalbaar. Wilfried Bony, spits van Vitesse en topscorer van de Eredivisie, weet als geen ander hoe hard een voetballer moet knokken om het maximale uit zijn loopbaan te halen.
"Ik geef elke training honderd procent, daarnaast werk ik individueel schiettrainingen af. Maar je hebt ook wat geluk nodig, net als motivatie", wijst Bony op de officiële website van de FIFA naar zijn succesvolle statistieken. "Als aanvaller maak je periodes mee waarbij geluk en kwaliteit samenkomen en je uit de brand helpen. Je moet van dat soort momenten profiteren."

"Onmiskenbaar is dat wanneer je scoort tegen de grote clubs, de verwachtingen van het publiek en de media groeien. De verdedigers die tegenover je staan beginnen meer aandacht aan je te schenken. Nu heb ik elke wedstrijd twee of drie verdedigers die me in de gaten houden. Ik moet me aanpassen en leren om simpeler en effectiever te voetballen."

Niet alleen traint Bony specifiek op het afronden, ook de andere facetten van zijn spel worden stevig onder handen genomen. "Ik werk hard aan mijn passing en hoe om te gaan met de scherpere dekking. Als tegenstanders proberen me van het scoren af te houden, moet ik meer aan het team denken. Wanneer mijn weg naar het doel geblokkeerd is moet ik een slimme pass geven."

Met Vitesse is Bony momenteel gedeeld lijstaanvoerder van de Eredivisie. Zweven is er niet bij in Arnhem, waar de realiteit regeert. "We zijn niet bang om met beide benen op de grond te belanden. Vitesse wordt over het algemeen niet in staat geacht de titel te winnen, niet zoals andere, bekende clubs uit de Eredivisie. Maar er is niets om bang voor te zijn."

"We moeten onze voetjes stevig op de grond houden en niet vergeten waar we vandaan komen. Zo kunnen we bepalen welke kant we opgaan. Teams zullen ons scherp in de gaten houden in de tweede seizoenshelft, dus we moeten nu zoveel mogelijk punten verzamelen en proberen op koers te blijven liggen."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: