19 oktober 2012 In de media

Bony in Afrika bekogeld met stenen

Wilfried Bony beleefde vorige week in de interland tegen Senegal angstige momenten. De spelers van Ivoorkust werden door aanhangers van Senegal de stuipen op het lijf gejaagd.
"We werden bekogeld met stenen en nog veel meer. We konden het veld niet af en moesten in het midden staan blijven. Die mensen waren gek."

De politie bracht de spelers van Ivoorkust uiteindelijk in veilige haven. "Maar dit was niet normaal. Je wil niet gewond raken en kijkt wel uit. Toch hoort het ook wel een beetje bij Afrika. Dit soort dingen gebeuren wel vaker."

"Ik ben blij dat ik weer hier ben. Hier hoor je alleen wat kabaal tijdens een derby, haha. Het is lekker rustig en ik kan me nu weer richten op Vitesse", lacht Bony. "We moeten winnen van NAC. Daarna krijgen we een veel zwaarder programma met wedstrijden tegen AZ, Ajax, FC Twente en PSV. Dat weten we meer waar we echt staan.

Eerst ligt de focus op morgen en moeten we het laten zien. Vorig jaar verloren we van NAC, maar we zijn als ploeg natuurlijk wel gegroeid", zegt de Ivoriaan die met acht goals mede de topscorerslijst aanvoert in de eredivisie.

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: