28 december 2012 In de media

Bony in selectie vol sterspelers

Vitesse moet het zoals verwacht de eerste weken na de winterstop stellen zonder topsco­rer Wilfried Bony.
Bondscoach Sa­bri Lamouchi van Ivoorkust heeft de 24-jarige spits opgenomen in zijn selectie van 23 man voor het toernooi om de Afrika Cup in Zuid-Afrika. De coach maakte zijn lijst donderdag bekend.

Ivoorkust neemt het in groep D op tegen Tunesië, Algerije en To­go. Ivoorkust verloor begin dit jaar de finale van de Afrika Cup, na strafschoppen tegen Zambia. Bij de komende editie willen de ‘Oli­fanten’ niets anders dan de titel. Lamouchi heeft daarom al zijn ster­ren geselecteerd, onder wie Didier Drogba, Yaya Touré, Salomon Ka­lou, Kolo Touré, Arouna Koné en Cheick Tioté.

Bony is halverwege het seizoen topscorer van de eredivisie met 16 goals. Voor een basisplaats in het Ivoriaanse elftal is de concurrentie groot. De sterke spits moet concur­reren met Drogba, Kalou, Koné, Gervinho en Lacina Traoré.

Lamouchi bereidt zich met zijn se­lectie in Abu Dhabi voor op de Afrika Cup. Op 14 januari oefent Ivoorkust tegen Egypte, acht da­gen later staat in Rustenburg de eerste wedstrijd tegen Togo op het programma.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: