17 juli 2012 In de media

Bony is de lolbroek bij de fotoshoot

Ze hebben er wel zin in, de mannen van het het duur be­taalde vreemdelingenlegioen van Vitesse.

Afgetrainde lijven, een strakke coupe en veel grapjes tij­dens de traditionele fotoshoot voor persfotografen die gisteren werd gehouden op het trainings­complex op Papendal.

De goedlachse en jolige Wilfried Bony blijkt inderdaad de lolligste van het stel. Bony doet alsof hij sa­lueert als de fotograaf hem in een bepaalde pose wil hebben, wijst – tot groot plezier van de anderen – een ongemakkelijk kijkende colle­ga op een wel erg strak broekje en gooit een medespeler graag een bal toe, juist als die serieus pro­beert te kijken voor het portret dat later dit jaar zal worden gebruikt door pakweg Studio Sport. Kort­om, Bony is een gangmaker en het is voor de sfeer in de kleedkamer te hopen dat de populaire Ivoriaan blijft en niet alsnog verkast naar Chelsea, zoals de geruchtenmachi­ne wil.

Persfotografen moeten tegenwoor­dig een woordje over de grens spre­ken. Wanneer een dribbel wordt vastgelegd (‘Niet lachen en niet naar de grond kijken’) dan krijgt de speler in het Engels, Spaans, Portugees en zelfs Japans te horen dat het goed is. Of niet. Nicky Hofs bijvoorbeeld kan dribbelen als de beste, maar als het voor spek en bonen is, dan lacht Hofs graag. En dat is dus niet serieus. Er zijn er meer die de dribbel mogen overdoen. Keepers moeten een aanrollende bal oprapen, wat allen in een keer lukt.

De meeste aandacht gaat uit naar Ismaïl Aissati, die keurig in het Vi­tesse- shirt poseert voor de elftalfo­to van het nieuwe seizoen. Tussen twee Patricken (Van Aanholt en as­sistent- trainer Greveraars) kijkt hij met pretoogjes in de lens. De oud-Ajacied wil desalniettemin zelf nog niet bevestigen dat zijn over­gang naar Arnhem nu definitief is geregeld. Officieel is Aissati dus nog steeds geen Vitesse- speler.

Gisteravond zou zijn zaakwaarne­mer om de tafel zitten met de pen­ningmeester van de Arnhemse club. Nu zeggen dat hij tekent (wat iedereen verwacht), is niet handig vlak voor zo’n gesprek.

Simon Cziommer ontbrak op de teamfoto, maar traint vandaag wel mee. Naar verluidt zijn er geen plannen de Duitse voetballer te contracteren, maar dat wordt ook niet uitgesloten. Nicky Hofs ver­diende afgelopen jaar op soortgelij­ke manier een contract in de aan­loop naar het nieuwe seizoen. Na afloop van de sessie voor allen zijn er nog extra plaatjes van de grote vier voor het komend seizoen: Bo­ny, Velthuizen, Guram Kasia en Jo­nathan Reis, die met Patrick van Aanholt kan ijveren voor de fraaist en dichtst getatoeëerde armen.

Gelderlander

Hoofdsponsor: