17 mei 2012 In de media

Bony maakt het verschil

Vitesse lijkt na de eerste finalewestrijd in de play-offs al zeker van een Europees ticket. In Waalwijk werd met 1-3 gemakkelijk gewonnen van RKC. Wilfried Bony maakte met twee doelpunten het verschil.

RKC hoopte na de verrassende uitschakeling van Twente op een nieuwe stunt. De eerdere 1-0 thuiszege sterkte de formatie van Ruud Brood in die overtuiging. Al na 22 minuten moest de opnieuw sterk keepende Jeroen Zoet capituleren op een inzet van Tomás Kalas. De Tsjechische huurling van Chelsea trof via de de binnenkant van de paal doel en maakte opnieuw duidelijk waarom coach Van den Brom de verdediger wil behouden voor Vitesse.

Twee invallers leken 10 minuten na rust voor een kentering te zorgen. Furkan Alakmak (‘de held van Enschede’) zag zijn schot verlengd door Krisztián Németh: 1-1. Daarna was het ‘Bony-time’. Eerst strafte de Ivoriaanse spits een verdedigingsfout van Cuco Martina af met een droog schot (1-2), in de 81e minuut bezorgde hij met een rake kopbal Vitesse zo goed als zeker Europees voetbal.

1-2 Bony

1-3 Bony

Elf / Foto”s Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: