25 september 2011 In de media

Bony nestelt Vitesse steviger in subtop

Vitesse heeft vandaag in de zevende speelronde van de eredivisie met 2-0 bij Excelsior gewonnen. Beide treffers werden binnen een half uur gemaakt door spits Wilfried Bony.

Het duel op Woudenstein stond op laag niveau. Met speels gemak nam de rijke Arnhemse club een voorsprong door twee hoogstandjes van Bony. De ruime marge stond na 22 minuten al op het bord.

Gewonnen spel, zo had het alle schijn. Excelsior ploeterde op eigen kunstgras, maar kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Piet Velthuizen. Als dit al gebeurde was het met (wanhoops)schoten van grote afstand.

Vitesse greep bij het weerwerk van de tegenstander hard in. Te hard. Guram Kashia schopte Tim Vincken onderuit ter hoogte van de middellijn. Scheidsrechter Eric Braamhaar gaf geel, waar rood ook had gekund.

Balkunstenaar Bony had zeker rood moeten hebben toen hij Leen van Steensel op een elleboogstoot trakteerde. Braamhaar floot wel, hield evenwel de kaart op zak. Na de rust zakte het spelpeil naar bedenkelijk niveau. Excelsior wilde wel maar kon niet. Het steeds matiger Vitesse kon wel maar miste opgelegde kansen voor een hoge score.