22 december 2011 In de media

Bony prijst ‘mentor’ Drogba: “Ik bel hem vaak”

Wilfried Bony is een relatief nieuw gezicht bij de nationale ploeg van Ivoorkust. Toch heeft de spits van Vitesse al een goed beeld van de selectie. Met dank aan zijn mentor: Didier Drogba.
De spits van Chelsea is belangrijk voor Bony. Drogba staat de Vitesse-aanvaller in raad en daad bij. "We hebben dezelfde fysieke bouw, spelen op dezelfde positie, hij helpt me enorm", zegt Bony op de website van de FIFA over zijn mentor en adviseur.

"We bellen elkaar vaak, zeker op momenten vlak voordat we met de nationale ploeg bij elkaar komen. We praten over tactiek, over mijn carrière en over wat ik moet doen om een betere speler te worden. Over het algemeen zijn ervaren spelers heel nuttig voor spelers zoals ik, die aan het begin van hun internationale carrière staan."

Bony, achtvoudig international, meldt zich in januari in Ivoorkust. Het land start dan de voorbereiding op de komende Afrika Cup. "Onze voorbereiding zal de toon zetten. We moeten er alles voor over hebben om de titel te winnen. We zijn een goed georganiseerd team, maar als we niet honderd procent geven en samenwerken, behalen we ons doel niet."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: