6 december 2011 In de media

Bony sluit transfer niet uit

Hoe lang voetbalt Wilfried Bony nog bij Vitesse nu zijn vervanger Jonathan Reis al is vastgelegd. De 22-jarige clubtopscorer zelf kan er geen antwoord op geven.

Het zijn niet de minste clubs waaraanWilfried Bony dezer dagen wordt gelieerd. Na de eerdere interesse van CSKA Mos­kou, Udinese, Villarreal en Sevilla heeft volgens Engelse media ook Chelsea belangstelling voor de aan­valler uit Ivoorkust.

Chelsea, de grote broer van Vites­se. De club bovendien waar zijn landgenoot Didier Drogba in de frontlinie speelt. Geen verkeerde naam om mee in verband te wor­den gebracht. „ Het is mooi als een dergelijke club interesse heeft”, stelt Bony dan ook. „Het betekent dat er waardering is voor je kwali­teiten. Ik moet hard blijven wer­ken om me te blijven ontwikke­len.”

Bony heeft bij Vitesse een contract tot medio 2014. Betekent de toene­mende belangstelling dat zijn ver­trek uit Arnhem aanstaande is? „Daar wil ik niet over praten”, zegt Bony. „Het is niet mijn baan over zulke dingen te speculeren. Mijn baan is voetballen. Daar con­centreer ik me op.”

Zijn manager Francis Kacou ver­klaarde afgelopen week dat het contract van Bony bij Vitesse waar­schijnlijk met een jaar wordt ver­lengd tot medio 2015. De verbinte­nis zou in dat geval ook een clausu­le krijgen, met een gelimiteerde af­koopsom. Dat zou een transfer naar een andere club vergemakke­lijken.

„Ik kan bijtekenen”, verklaart Bo­ny. „ En ik ben gelukkig bij Vitesse. Ik mis hier helemaal niets.” Maar hij is ook een sportman, met ge­zonde ambities. „Iedere voetballer wil graag naar een grote club. Dat geldt ook voor mij.”

De aanvaller uit Ivoorkust speelt pas een jaar bij Vitesse. Tijdens de vorige winterstop kwam hij voor vier miljoen euro over van Sparta Praag. En afgaande op de geruch­ten in de diverse buitenlandse me­dia, zou het maar zo kunnen zijn dat de clubtopscorer (negen com­­petitietreffers) deze winter al weer een volgende stap maakt in zijn loopbaan.

Toch? Bony haalt er nog maar eens zijn schouders bij op. „ Je weet nooit wat er gaat gebeuren in het voetbal”, zegt hij. En, doelend op de nadere confrontaties met FC Groningen (thuis), Heracles Alme­lo (uit) en FC Eindhoven (uit, voor de beker): „We hebben tot aan de winterstop nog drie wed­strijden. Daar concentreer ik me op. We moeten het maximale aan­tal punten pakken. En wat er na die drie wedstrijden gebeurt, dat zien we wel.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: