7 november 2012 In de media

Bony wekelijks intensief gevolgd

De topscorer van de eredivisie, Wilfried Bony van Vitesse, wordt iedere wedstrijd intensief beoordeeld door vele clubs. Dat zegt technisch directeur Ted van Leeuwen. “Er zitten een hoop clubs op de tribune voor hem. Logisch, een topscorer wordt altijd gevolgd.”
Van Leeuwen moet het allemaal nog zien of Bony snel verkocht wordt. "Er zijn altijd drie partijen nodig. Dat is de moeilijkheid. En die clubs baseren zich pas op wat ze in de laatste wedstrijden zien. Pas dan besluiten ze. Het gaat er daarom ook om wie aan het eind van de rit daadwerkelijk geïnteresseerd zijn. We spelen nog acht wedstrijden en in die tijd kan veel gebeuren. Bony kan geblesseerd raken of ineens minder gaan scoren. Natuurlijk praten we met hem. Iedere dag spreken we elkaar. Ja, daarbij komt langs dat het misschien voor hem ook beter zou zijn nog wat langer te blijven. Maar de markt bepaalt altijd wat er gebeurd."

Bony heeft bij de Arnhemse club nog een contract tot medio 2015, maar zou het liefst in de winterstop vertrekken. Meerdere malen liet Bony optekenen klaar te zijn voor een volgende stap. Vitesse zou inmiddels meer dan 15 miljoen euro voor de Ivoriaan vragen, die naar verluidt al afspraken met eigenaar Jordania heeft gemaakt om aan het eind van dit jaar te vertrekken. "Over afspraken doen we geen uitspraken. Ook op bedragen ga ik niet in. Maar je kunt mee bieden."

Omgaan met succes

Ondertussen ziet Van Leeuwen tevreden toe hoe Vitesse zich op alle fronten verder omhoog werkt richting de top van Nederland. "Je moet eerst puin ruimen voor je weer kan opbouwen. We zijn nog niet zo ver dat we ons kunnen meten met Ajax, FC Twente en PSV. Maar dat komt wel een keer. Wat je ziet is dat spelers, die weer een jaartje ouder zijn, steeds beter omgaan met succes. We hebben meer trainers aan het werk, een ander type hoofdtrainer. Er wordt nu ook meer geëist van spelers. Het enige waar we eigenlijk nog op wachten is de nieuwe trainingsaccommodatie."

Net als Fred Rutten ziet ook de technisch directeur het huidige Vitesse steeds volwassener worden. Hij bespeurt een ploeg die duidelijk met een missie bezig is. Misschien wel om kampioen te worden. "In voetbal kan alles, maar dan zijn meerdere wonderen nodig. Na Ajax zag ik in de kleedkamer dat de spelers gematigd blij waren. Er was geen polonaise. Dat is een goed teken en laat zien dat we op weg zijn naar volwassenheid."

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: